Apja oltotta ki édesanyja életét, aztán neki is menekülnie kellett: megszólalt Szilveszter, akinek apja miatt borzalmas pillanatokat kellett átélnie

Négy évvel ezelőtt egy tragikus szeptemberi estén az akkor 17 éves Szép Szilveszternek végig kellett néznie, ahogy az apja kivégzi az édesanyját. A tettes gyilkossága után a tinédzser fiúnak sikerült elmenekülnie, és segítséget is kért, amellyel megmentette a saját és kishúga, Napsugár életét is.

Megpróbáltak menekülni

A most 21 éves Szép Szilveszternek hosszú ideig tartott, amíg sikerült talpra állnia. – „Apám ellen akkor már távoltartási végzés volt érvényben, és édesanyám úgy döntött, külföldön kezdünk új életet, amit apám elől igyekeztünk eltitkolni” – nyilatkozta a Borsnak.

Figyelmeztetést is kaptak

Szép Szilveszter édesapját, Istvánt sokan ismerték a környéken. Azt is tudták, hogy bántalmazta a feleségét, Andreát és a gyerekeiket is. A támadás estéjén a család figyelmeztetést is kapott, hogy valami baj fog történni.

Kiabálással kezdődött

Tudtuk, hogy apám rájött a tervünkre – mesélte Szép Szilveszter a Borsnak. A támadással kapcsolatban elmondta, ő éppen fent tanult a húgával, amikor hallotta, hogy a szülei lent kiabálnak egymással.

Megmentette a testvérét

A fiú ekkor húgát elrejtette a második emeleten lévő két ajtó közé. Később kiderült, a lány életét ennek köszönhetően sikerült megmenteni, hiszen később az apa őt is kereste.

Alapos terv

A férfi mindent kitervelt a támadással kapcsolatban. Az ajtókat bezárta, és a kulcsokat is eldugta. A fiát pedig a haldokló anyja mellé rángatta a konyhába.

Mindkettőjüket megszúrta

„Anya még élt, de sokkos állapotban volt. Odarohantam, hogy segítsek neki, de apám engem is bordán szúrt” – idézte fel Szép Szilveszter az esetet a Borsnak. A fiú elmondta, azt gondolta, hogy meg fog halni.

Sikeres menekülés

Az apja azonban elfelejtette a hátsó ajtóból kivenni a kulcsot, és kirohanhatott az utcára. Eközben az apja késsel szaladt utána. A fiú azonban egészen a nagybátyjáig futott, ahol végül kihívták a rendőröket.

Végül öngyilkos lett

Szép Szilveszter édesapja elmenekült a helyszínről. Több órán tartó rejtőzködés után végzett magával, a testét az egyik kertben találták meg.

Nehezen dolgozta fel

A fiú az eset után rendőrségi pszichológushoz járt. A történtek után még egy éven keresztül pánikroham jött rá minden szirénahangtól.

Helyrejöttek a dolgai

Most azonban boldog, jelenleg párkapcsolatban él. Szakácsként dolgozik, de nemsoká katonának áll, hogy ezzel teljesítse gyerekkori álmát.

Kiemelt kép: illusztráció – korábbi gyilkosság felvétele – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

“Nem úszhatja meg az ember” – ezt mondta a fóti gyilkos, aki élettársa lányát végezte ki a nyílt utcán

Utólag kicsit megbánta, hogy megölte élettársa lányát, az 51 éves fodrásznőt a 86 éves fót…