Az agresszív férfi többször is rendszeresen bántalmazta az élettársát, majd fenyegetni kezdte, hogy vonja vissza a feljelentést – ez várhat rá

Vádat emelt a Nyírbátori Járásbíróságon a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli könnyű testi sértés vétsége, két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt az ellen a férfi ellen, aki élettársát súlyosan bántalmazta. A tettes féltékenységből többször is rátámadt a párjára.

Féltékenység miatt kezdtek veszekedni

A vádirat lényege szerint a férfi – aki 2017 év végén létesített élettársi kapcsolatot a sértettel – 2019 júliusában szabolcsi lakóhelyükön szerelemféltés miatt veszekedni kezdett a nővel.

A karjánál fogva rángatta a nőt

A férfi a karjánál fogva az ingatlan udvarára rángatta élettársát, a földre lökte, a haját megragadva húzni kezdte, majd hirtelen elengedte, amitől a nő feje a betonba ütődött. A kórházi ellátás során a nő – attól tartva, hogy élettársa elveszíti az állását – azt állította, hogy sérülése véletlen balesetben keletkezett.

Súlyosan bántalmazta

A vádlott 2019 szeptemberében is megverte élettársát, ez alkalommal – szintén féltékenységből – ittasan kezdett vele veszekedni, fojtogatta, arcán megütötte, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból.

Megbeszélték, hogy szakítanak, de megint összevesztek

2020 áprilisában a felek megbeszélték, hogy szakítanak. A fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita bontakozott ki köztük, a vádlott agresszívvá vált, a konyhában törni-zúzni kezdett, veréssel fenyegette élettársát.

Derékon rúgta a nőt

A nő kimenekült az udvarra, a vádlott utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. Az elkövető a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget.

Fenyegetni kezdte

A vádlott ezután fenyegetéssel arra akarta rávenni a sértettet, hogy vonja vissza feljelentését, ennek érdekében többször felhívta telefonon és személyesen is felkereste.

Távoltartási végzés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a sértett kihallgatását követően haladéktalanul elrendelte a rendőr őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott, amelyet a bíróság elrendelt.

Ez várhat most a bántalmazó férfira

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje egy év nyolc hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.

Kiemelt kép: Illusztráció

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Erőszak
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Nyílt utcán támadta meg az anyukát: három gyermeknek kellett végignéznie, ahogy a férfi megerőszakolja a nőt

Évekre a fiatalkorúak börtönébe kerülhet az az első fokon elítélt tettes, aki tavaly május…