Fegyverrel fenyegették, levetkőztették és kirabolták társukat egy soproni szilveszteri buliban

Három férfi akarta együtt ünnepelni a szilvesztert, azonban a buli egy ponton eldurvult, és egy társukat halálosan megfenyegették, majd ki is rabolták. A sérült férfit a mentők kórházba szállították, míg az egyik tettes lakásán fegyvereket is találtak a rendőrök.

Összeverték és kirabolták

A megyei rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói rövid időn belül beazonosították azt a három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megverték, és egy feltehetően gáz- és riasztófegyverrel megfenyegették negyedik társukat, majd elvették a pénzét és telefonját.

Súlyos sérülések

A rendőrségre 2020. december 31-én 19 óra 41 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Sopronban, a Terv utcában egy sérült fiatalember fekszik az úton. A helyszínre kiérkező mentősök kórházba vitték a férfit, ahol megállapították, hogy súlyos sérülést szenvedett.

Lakásra mentek piálni

A rendőrök meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy két, általa látásból ismert férfival italozott a lakóhelyén, majd elindultak egyikük lakására, hogy ott folytassák tovább a mulatozást.

Ütötték és levetkőztették

Amikor odaértek, a két férfi nekiesett, fejbe rúgták, ököllel ütötték, majd a földön áthúzták az ingatlan hátsó részéhez, ahol részben levetkőztették őt.

Fegyverrel fenyegették

Később csatlakozott a verekedőkhöz egy harmadik elkövető is, aki egy fegyverrel megfenyegette a már földön fekvő sértettet, egyszer a levegőbe lőtt, majd a pisztoly markolatával megütötte az arcát.

Kiarabolták

Ezután elvették a megvert fiatalember pénzét és mobiltelefonját. A bántalmazott által adott személyleírás alapján a rendőrök néhány órán belül beazonosították két támadóját, B. Zsolt András 30 éves soproni, valamint B. László 29 éves debreceni lakosokat.

Elfogták őket

Mindkettőjüket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el, majd a megyei rendőr-főkapitányságra történt előállításukat követően a nyomozók fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Fegyverek a lakásban

A kihallgatások eredményeként, a nyomozás további szakaszában a rendőrök beazonosították, majd 2021. január 1-jén elfogták a harmadik verekedőt is, a 36 éves H. Péter László soproni lakost, akit szintén őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként kihallgattak. A 36 éves gyanúsított lakóhelyén a nyomozók több fegyvert is lefoglaltak, azt, hogy közülük melyiket használták a bűncselekmény elkövetése során, szakértők bevonásával vizsgálják.

Itt az elfogás

Kiemelt kép: részlet a videóból

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Fenyegetés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Tragédiával végződött a Pest megyei szilveszteri buli: a tettesek még a hűtőszekrényt is kipakolták

Elfajult Pest megyében egy szilveszteri buli, amely során egy 56 éves férfi gyilkosság áld…