Felbosszantotta egy gyermek sírása: ezért kezdett el lövöldözni egy idős férfi egy budapesti óvodánál

Budapest 18. kerületében kezdett el lövöldözni egy 71 éves férfi, mert idegesítette egy gyerek sírása. A tettest a rendőrök kézre kerítették, eljárás indult ellene.

Minősíthetetlenül beszélt a férfi

Kislányáért ment az óvodába egy apuka december 8-án délután, amikor a rendelkezésre álló adatok szerint egy közelben lakó idős férfi előbb minősíthetetlen hangnemben beszélt a síró gyerekről, majd – miután az apa ezt szóvá tette – légpuskájával egy lövést adott le.

Lefoglalták a légpuskát

Senki sem sérült meg, a 71 éves férfit a rendőrök előállították, a légpuskát lefoglalták. A 18. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indított eljártást.

Fenyegetőzés az óvoda miatt

Néhány hónappal ezelőtt egy önkormányzati képviselő megölésével fenyegetőzött egy Pest megyei férfi, amennyiben nem intézi a képviselő, hogy a szomszédos óvodába érkező szülők ne a háza előtt parkoljanak. A fenyegetőző férfit letartóztatták.

Trágár szavak

A ceglédi férfi nem bírta elviselni, hogy a szülők, autójukkal mindig az ő ingatlana előtt állnak meg reggel és délután. Problémáját éveken keresztül szinte heti rendszerességgel jelezte a városi képviselőtestület egyik tagjának, a fogadóórákon is megjelent, ahol trágár szavakkal szidalmazta a képviselőt, változás azonban nem történt, a kocsik ugyanúgy a háza előtt sorakoztak.

Gázolással fenyegetőzött

A férfinál betelt a pohár, és újabb e-mailt küldött a képviselőnek. Ebben sem finomkodott: több millió forint kártérítést követelt és azt ígérte: ha valaki a kapujába parkol, mindenkit elgázol.

10 milliót követelt

Ezután a Ceglédi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály vezetőjének is üzent, tőle már 10 milliót követelt fájdalomdíjként, ellenkező esetben megöli a képviselőjét. Ugyanezt elküldte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság címére is.

Lekapcsolták a rendőrök

A követelés teljesítésére és a pénz átadására nem került sor, a bizonyítékok alapján a rendőrség a férfit lekapcsolta. Ügyvédje szerint nem zsarolásról szól az ügy, hanem egy kétségbeesett ember elhibázott lépéséről.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Garázdaság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…