Hat éves unokahúga kegyetlen megöléséért felelhet egy 19 éves férfi

Nem jogerősen szerdán húsz év fegyházra ítélte a Szekszárdi Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint szexuális indíttatásból bántalmazta, majd megölte hat éves unokahúgát. Úgy tudni, hogy a tettes korábban állatokat is kínzott.

Nem jogerős ítélet

Hatéves unokahúga megölése miatt szerdán húsz év fegyházra ítélt nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék – tudatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel.

Bántalmazta a kislányt

Az akkor 19 éves férfi tavaly márciusban hívta el a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte rokonát: többször fejen ütötte egy térkővel, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament.

Személyiségzavarban szenved

A vádirat is elismerte, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved (javítóintézetben is volt, értelmi szintje tartótisztje szerint nem haladja meg egy három éves gyerekét), de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el.

Különösen kegyetlen tett

Az ügyészség érvelését az elsőfokú bíróság is elfogadta, így végül „aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá lopás vétségének kísérlete miatt” húsz év fegyházbüntetésre ítélte a férfit.

Fellebezett a védelem

A védelem enyhítésért fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat kérdésében, így az elsőfokú ítélet nem jogerős.

Korábban állatokat kínzott

Úgy tudni, hogy a 20 éves férfi korábban rendszeresen követett el brutális állatkínzásokat: kismacskákat fejezett le, kutyákat dobott tűzbe, de olyan is előfordult, hogy egy macskát a kölykeivel együtt megfojtott.

Először állat, aztán ember

K. Dániel mentális és pszichés problémákkal küzdött, valószínűleg szerepet játszhatott az állatokkal szembeni dominancia abban, hogy később már “nagyobb prédára” támadt, egy emberre. Feltehetően elmosódtak a fejében a határok, ami nem meglepő jelenség.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

“Nem úszhatja meg az ember” – ezt mondta a fóti gyilkos, aki élettársa lányát végezte ki a nyílt utcán

Utólag kicsit megbánta, hogy megölte élettársa lányát, az 51 éves fodrásznőt a 86 éves fót…