Hoppá: orgazdász lehet az egyik nyíregyházi ékszerboltos? Bilincsben vitték el

Miskolci kollégák adták a fülest a nyíregyházi rendőröknek, miszerint az egyik ottani ékszerbolt üzletében adta el az ékszereket egy betöréssorozat elkövetője. A tetteseket az egyenruhások lényegében tetten érték.

Füles kaptak

A Frissmédia információi szerint a szabolcsi zsaruk a füles alapján gyakorlatilag tetten érték az üzletelő feleket. A rendőrség megalapozott gyanúja szerint ez nem az első eset volt, ugyanis a betörő már több alkalommal ugyanennek az ékszerbolt-tulajdonosnak értékesítette a szajrét.

Ezt mondta az ékszerbolt tulajdonosa

A lapnak az ékszerbolt tulajdonosa, egy 40 év köröli nő mindent tagadott, ám egy névtelenségét kérő informátor megerősítette, hogy a nőt bilincsben vitték el. A tulaj pedig azt mondta, hogy hozzájuk bárki vihet be ékszert eladásra, hisz ez az ékszerbolt tevékenységi köréhez tartozik.

Nem köteles ellenőrizni

Mint mondta neki nem kötelessége ellenőrizni, hogy a bevitt ékszer honnan van. Csakhogy, mint kiderült, a tolvaj nem az első alkalommal volt a nyíregyházi ékszerboltban. Azaz nem egyszeri esetről van szó, hanem rendszeresen visszatért a borsodi zsákmányt eladni a férfi.

Zárva volt az üzlet

Egyébként az üzlet a tábla szerint nyitva kellett volna legyen, ennek ellenére zárva volt.

Felmerült az orgazdaság gyanúja

A Frissmédia úgy tudja, hogy a bolt tulajdonosával szemben már máskor is felmerült az orgazdaság gyanúja.

A jelenlegi tényállás

A jelenlegi tényállás szerint a gyanúsított a Miskolcon, Mályiban és Kistokajban lévő családi házakból fél év alatt csaknem 5 millió forint értékű ékszert és pénzt zsákmányolt. A lezárt ingatlanokba a nyílászárókat befeszítve jutott be, a házakban minden esetben készpénzt és ékszereket keresett. Volt olyan alkalom, amikor külföldi fizetőeszközöket – eurót, dubaji dirhamot – talált, azokat szintén magával vitte. A sértetteknek esetenként 200 – 600 ezer forint kárt okozott, de volt olyan is, amikor a kár összege elérte a 2,5 millió forintot.

Nyíregyházára vitte az ékszereket

A gyanúsított az ékszereket Nyíregyházára vitte, hogy az említett ékszerboltban értékesítette azokat. Most vasárnap is éppen az ékszerboltban tartózkodott, a korábban megszerzett értékeket próbálta eladni, amikor igazoltatták és megtalálták nála a betörésekből származó tárgyakat, valamint közel félmillió forintot és a néhány nappal korábban ellopott dubaji dirhamot is.

Ez várhat rá

A büntetett előéletű gyanúsítottal szemben több rendbeli lopás miatt indult eljárás, ezért akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértékére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Tartani kell attól is, hogy a bizonyítékok elrejtésével megnehezítené a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így egy hónapra, január 1-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nyíregyházi ékszerbolt tulajdonosa szabadlábon védekezik. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, ezért az nem végleges.

Kiemelt kép: Illusztráció

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Csalás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Járókelők mentették meg annak az idős asszonynak az életét, akinek egy fegyházból szabadult férfi tört az életére

Fegyházból szabadult férfi rontott rá az idős Anna nénire az otthonában. A tettes pénzt kö…