Illegális kutyaviadalon csaptak le a kommandósok: borzasztó, amit a helyszínen láttak

Egy Nyíregyházához közeli tanyán csaptak le a kommandósok szombat reggel, miközben ott illegális kutyaviadalt tartottak. A helyszínt a TEK-sek feltehetőleg egész éjszaka figyelhették, mielőtt lecsaptak a feltételezett tettesekre. A helyszínre érkezve több kutyatetemét is megtalálták a nyomozók, amelyeket elszállítottak, majd 6 embert kihallgattak az üggyel kapcsolatban.

Lecsaptak a kommandósok

Szombat reggel egy Nyíregyházához közeli tanyán ütöttek rajta a megyei rendőrök a TEK munkatársaival közösen azon a csoporton, melynek tagjai illegális kutyaviadalon vettek részt.

Kegyetlen tréning

A megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlen bánásmódot alkalmazott a tulajdonában lévő állatokkal szemben, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy még a harc előtt a kutyák egészségkárosodását, esetleges pusztulását okozza.

Állatviadalokra nevelte a kutyákat

Kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült.

Megszólalt a szemtanú

A rajtaütést szinte testközelből nézte végig György, aki épp az illegális kutyaviadalnak helyt adó ingatlannal szemben fát vágott.

Gépfegyverrel érkeztek

„Mindenhonnan jöttek. Tőlem öt méterre gépfegyverrel a kezében kászálódott fel egy TEK-es, talpig álcaruhában.”  – mondta a Frissmédia-nak a férfi.

Egész éjszaka figyelhették a házat

György szerint egész éjszaka figyelhették az ingatlant, „ugatott a kutyám nagyon.” Több kisbusz is érkezett. Mindenhol fegyveresek álltak, körbevették az ingatlant, s miután hermetikusan lezárták a környéket, rajtaütöttek a csoporton”.

Sokan érkeztek a szomszédba

György megjegyzi, hogy szombat reggel, még a rajtaütés előtt több személyautó is érkezett a tanyára. Azt hitte, hogy baráti találkozó lesz, de kiderült, hogy azok az emberek a kutyaviadalra érkeztek. Azt mondja, ő semmit nem vett észre, nem gondolta volna, hogy a közvetlen szomszéd, akit egyébként rendes, csendes embernek ismernek, ilyet tesz.

Csak a tenyészetről tudtak

„Az utcában lakók úgy tudták, hogy csak tenyészti a kutyákat. Bár így utólag elég fura látvány volt, hogy az állatokat úgy sétáltatta a szántóföldön, hogy farönköket kötött utánuk” – mondta a másik szomszéd.

Kutyatetemeket ástak ki

A szomszéd azt mesélt, hogy a szombati rajtaütést ő is látta. Számára nagyon megdöbbentő volt, hogy a nyomozók több kutyatetemet is kiástak a férfi ingatlanán, és – ha jól látta – temetetlen állatok is voltak a porta hátsó részén.

Hat férfit állítottak elő

A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínén előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. L. T. 46 éves nyíregyházi, B. B. 42 éves kótaji, G. Z. 43 éves dögei, B. N. 34 éves kisbágyi, valamint N. Zs. 45 éves és K. A. 24 éves erdőkertesi lakosokat tiltott állatviadal szervezésének bűntette, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták.

25 kutyát foglaltak le

A rendőrség a nyomozásnál huszonöt kutyát lefoglalt és gondoskodott elszállításukról, biztonságba helyezésükről. Lefoglaltak még az állatok harcra történő felkészítéséhez használt különböző eszközöket, így futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat is.

Kiemelt és belső kép: helyszíni felvétel -Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Szabálysértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Járókelők mentették meg annak az idős asszonynak az életét, akinek egy fegyházból szabadult férfi tört az életére

Fegyházból szabadult férfi rontott rá az idős Anna nénire az otthonában. A tettes pénzt kö…