Terrorban tartotta az édesanyját az agresszív férfi: a nő nem bírta tovább, feljelentette a fiát

Egy bántalmazás után úgy döntött egy édesanya, hogy feljelenti a saját fiát, ugyanis már képtelen volt elviselni az állandó erőszakot és bántalmazásokat, a férfi ugyanis már jó ideje terrorban tartotta. A férfi ellen az Érdi Rendőrkapitányság indított eljárást testi sértés vétségével, becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt. A tettes az ügy kimeneteléig előzetes letartóztatásban marad.

Anyjával és nagymamájával élt

A Pest megyei férfi az édesanyjával és a beteg, ágyhoz kötött nagymamájával élt egy háztartásban.  

Többször megfenyegette

Édesanyjával a férfi rendszeresen agresszíven viselkedett, illetve többször életveszélyesen megfenyegette.

Feljelentette az édesanyja

2020. október 26-án, amikor a férfi hazaért, őrjöngve rúgta be a bejárati ajtót. Ekkor az édesanyja már annyira rettegett tőle, hogy feljelentést tett ellene a rendőrségen – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Újra feljelentette fiát

2020. december 1-én a férfi ismét összeszólalkozott az anyjával, akit ezúttal bántalmazott is, amely miatt a nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Emiatt az asszony ismét a rendőrséghez fordult, majd a kiérkező járőrök előállították és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Ügyészi indítvány

A férfi büntetett előéletű, személy elleni erőszakos cselekmények miatt többszörös visszaesőnek minősül. Szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben bűnismétlés veszélye és a bizonyítás megnehezítése, ezért az ügyészi indítvány szerint a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.

Előzetes letartóztatásba került

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatást az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 3-ig.

Senki nem fellebbezett

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Erőszak
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…