15 éves fiú kocsikázott más autóival: a rendőrök elfogták a sorozattolvajt

15 éves fiú lopott el magának egy autót az új év alkalmából, de mint kiderült, a tettesnek már korábban is volt ügye a rendőrségnél. A fiatal tolvaj tavaly novemberben több nyitva hagyott autót is elkötött Tolna megyéből.

Autót lopott

A rendőrség adatai szerint 2020. október 24-én értesítette a hatóságokat egy faddi férfi, hogy egy ismeretlen elkövető ellopott egy nyitott autót, amelyben ott felejtették az indítókulcsot. Később a rendőröknek sikerült megtalálniuk a járművet, amelyet egy út szélén hagytak, Szekszárdon.

Eljárás indult az autótolvaj ellen

Néhány nappal később újabb bejelentés érkezett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra: egy faddi férfi nyitott autóját – amelyben csakugyan ott felejtették a kulcsot – ismét elhajtották.

Beazonosították az elkövetőt

Az egyre gyanúsabb eseteket összekapcsolták a rendőrök, és így sikerült is beazonosítaniuk az elkövetőt, aki nem volt más, mint egy 15 éves fiú, aki egy faddi nevelőotthonban lakott. A fiatal fiút kétrendbeli személygépjármű önkényes elvételével gyanúsították meg. A 15 éves fiú beismerte tettét, a rendőröknek pedig azt mondta, hogy azért kötötte el az autókat, mert a barátnőjével akart kocsikázni.

Kihallgatták, de újabb autó tűnt el

Alig telt el néhány nap a fiú kihallgatását követően, de máris érkezett az újabb bejelentés a kapitányságra, miszerint 2020. november 1-jén, Tolnán egy újabb nyitott autó indítókulcsát lopták el azzal a céllal, hogy később kocsikázzanak ezzel a járművel is.

Időben elfogták a tettest

A rendőrök az új eset kapcsán nem tétováztak sokat, és még az előtt elfogták a fiút, mielőtt elhajthatott volna az új járművel. Az egyenruhások gyanúsítottként kihallgatták a 15 éves fiút jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete miatt. A tinédzser a kihallgatása során egy korábbi bűnét is bevallotta a rendőröknek, azt, amikor egy nyitott autóból két pénztárcát is ellopott a benne lévő pénzzel együtt.

Feljelentették

A tolnai rendőrök engedély nélküli vezetés miatt feljelentést tettek a fiú ellen.

Új év, új autó

Egy helyi férfi 2021. január 3-án, késő este tett bejelentést a rendőrségre, mivel a néhány órával korábban leállított, ám nyitva hagyott járművét valaki ellopta. A rendőrök gyorsan adatgyűjtésbe kezdtek és elkezdtek nyomozni az eltűnt autó után. Az ellopott kocsit 2021. január 5-én sikerült megtalálni a Pálfára vezető úton. A nyomozók az esettel kapcsolatban elővették a 15 éves fiút, aki bevallotta, hogy ezt a járművet is ő kötötte el, mivel a Pálfára akart menni vele.

Figyeljünk értékeinkre!

A rendőrség a honlapján felhívja a figyelmünket, hogy a lopások elkerülése érdekében tartsuk be a következőket: mindenképp zárjuk be a leparkolt autót, az autóban ne hagyjuk benne az indítókulcsot vagy más értékeket és még akkor se hagyjunk látható helyen telefont, pénztárcát és táskát, ha csak rövid időre állítjuk le az autónkat.

Kiemelt kép: Lopott autó – Forrás: Police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Lopás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…