Magamutogató, perverz férfit fogtak el a polgárőrök: az elkövető a HÉV-en szemtelenkedett

„Úgy menekült, mint egy vad” – így írták le a történteket azok a sződligeti polgárőrök, akik elfogtak egy a sződligeti vasútállomás közelében egy magamutogató férfit. A H5-ös HÉV-en szintén egy perverz férfit fogtak el, mindkét tettes börtönbe kerülhet.

Egy utas szólt, hogy az izéjét mutogatja a férfi

Sikeres akcióban vettek részt szombat este a H5-ös vonalon a HÉV rendészei – írja a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldala. Egy utastól érkezett bejelentés, hogy egy „szatír közszemérem sértő módon igyekszik megbotránkoztatni az utasokat a vonatokon”.

Le volt húzva a nadrágja

A HÉV rendészei a bejelentés után elkezdték keresni a férfit, majd végül a Batthyány térre szombat este 22:55-kor érkező HÉV-en beazonosították és tetten érték a hiányos öltözetben lévő elkövetőt. A rendészek a rendőrség kiérkezéséig visszatartották, majd átadták a hatóságnak, akik előállították.

Sződligeten egy nőt molesztált

Pár nappal korábban, egy 23 éves helyi nő a barátjára várva időzött kutyájával a sződligeti vasútállomás egyik peronján amikor a szembe lévő peronon egy szokatlanul viselkedő férfit vett észre.

Saját magát kezdte fogdosni

Első ránézésre egyértelmű volt számára, az őt bámuló férfi nem egy érkező szerelvényre vár. Miközben a férfi le sem vette szemét a gyengébbik nem képviselőjéről, az ágyékánál kezdett matatni, félreérthetetlen mozdulatai segélyhívásra ösztönözték a nőt.

Üldözni kezdték a szatírt

Percekig tartott a jelenet, amit végül egy befutó vonat szakított félbe. Mire a férfi feleszmélt, egy felé futó embert látott, sejtette, bajba kerülhet, ezért menekülőre fogta. Átszaladt az aluljárón, keresztül a parkolón, be az erdőbe.

Polgárőrök fogták el a férfit

Keszichannel.hu munkatársai megszólaltatták a sződligeti szatír elfogását levezénylő polgárőrt, Kovács Istvánt, aki a következőket nyilatkozta. „2021 év nem is kezdődhetett volna jobban. Egy lakossági bejelentést kaptunk a vasúti mutogatósunkról, hogy jelenleg megint tevékenykedik” – meséli Kovács István, majd így folytatja:

Úgy menekült, mint egy vad

„Percek alatt két járművel a helyszínen voltunk, és elkezdődőt a hajsza, mert a szatír, ahogy megpillantott menekülőre fogta a dolgot. Megint az erdőt választotta, és menekült, mint egy vad.”

Bekerítették az erdőt

Sikerült bekeríteni az erdőt, és a bejelentő hölgy barátja, aki azonnal a segítségünkre volt elsőnek érte utol a menekülő férfit, a 2/A út kerítésénél, ahonnan nem tudott tovább menekülni. Közben a helyszínre ért a helyi szolgálaton kívüli KMB-s igazoltatta és értesítette a járőröket. A szatírt a Váci Rendőrkapitányságra előállították – mesélte a polgárőr.

Talpraesett hölgy

Kovács István hozzátette: „Itt szeretném megköszönni a talpraesett fiatal hölgynek a lélekjelenlétét, és bátorságát a gyors hívásért, mert ha ez nem történik meg, megint bottal üthetnénk a nyomát. És megint beigazolódott, hogy ha a közösség figyel egymásra az ehhez hasonló esetek megoldása sikeres lesz.”

Hasznos a lakosság és a polgárőrök együttműködése

Kovács István kiemelte: az eset jól mutatja, milyen hasznos és eredményes a lakosság, a Polgárőrség és a Rendőrség együttműködése ilyen esetekben.

Egy év nyolc hónap

A szatírok súlyos büntetésre számíthatnak, néhány éve Debrecen belvárosában egy férfi a férfiasságát mutogatta és mozgatta is rajta a kezét. A férfit akkor egy év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, de öt évre felfüggesztve, azaz nem kell ülnie. A Debreceni Járásbíróság a leghosszabb próbaidő – öt év – mellett döntött. Ha vádlott ez időn belül újra bűncselekményt követ el, és a bíróság szabadságvesztésre ítéli, akkor azonnal börtönbe kerül. Vélhetően hasonló büntetésre számíthat a most elfogott két szatír is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Elfogás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…