Négymillió forintnyi dohányt loptak Budapestről és környékéről, a rendőrök elfogták őket

Két tettes 4 hónap alatt összesen 10-szer lopott Budapestről és környékéről különböző trafikokból. A dohánybolti tolvajok a betöréseikkel 4 milliót kaszáltak, az elfogásukról pedig a rendőrség készített videót, amelyet a cikk végén nézhetsz meg.

Budapest környékéről loptak

A budapesti rendőröknek dohánybolti tolvajokkal gyűlt meg a bajuk, akik Budapest 9., 17., 23. kerületében és Dunakeszin törtek be dohányboltokba. A tettesek 2020. augusztus 27. és december 22. között hozták össze a lopásokat.

10 alkalommal törtek be

A 9. kerületi nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a két feltételezett elkövető, egy 55 éves szalkszentmártoni férfi és a 60 éves budapesti B. Sándor összesen tíz alkalommal törtek be dohányboltokba, ahova többször is visszamentek.

Év végén tartóztatták le őket

A 9. kerületi rendőrök 2020. december 30-án fogták el az 55 éves férfit a 18. kerületben, B. Sándort pedig aznap este a 9. kerületben. A tetteseket előállították, majd lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

Őrizetbe vették őket

A budapesti rendőrök az elkövetők őrizetbe vétele mellett előterjesztették a tettesek előzetes letartóztatását is.

2300 doboz cigi

A két tolvaj nem aprózta el a dolgokat a lopás során: az említett időszakban közel 4 millió forint értékben loptak dohánytermékeket, mégpedig több mint 2300 dobozzal. Az elkövetők a cigidobozok mellett pénzt is loptak.

Éveket is kaphatnak

A dohánybolti tolvajok éveket is kaphatnak, ha a bíróság elítéli őket, ugyanis a szabadságvesztés büntetése a lopás értékétől függően egytől öt évig is terjedhet.

Mutatjuk a rendőrség videóját

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Lopás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…