Rátámadt nőgyilkos cellatársára a csantavéri halálosztó

A csantavéri halálosztóként elhíresült D. Csaba több európai országban is gyilkolt, a bérgyilkos tulajdonképpen bárkit fejbe lőtt, ha éppen a megbízói ezt az utasítást adták neki. A tettest azóta börtönbe vitték, viszont összekerült egy cellában egy nőgyilkos rabbal, akivel összevitatkozott, majd meg is támadta őt.

Súlyos bűnei vannak

D. Csaba, a csantavéri halálosztóként elhíresült bérgyilkos az ellene felhozott vádak szerint 2018 júliusában végzett ki egy horvát állampolgárt Amszterdam egyik kávézójában. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen bűne a férfinak: 2018 szeptemberében a budapesti Pólus Center mögötti területen egy magyar vállalkozót lőtt fejbe, akit kokainvásárlás ürügye miatt rendelt a helyszínre. D. Csaba azonban nem állt le az erőszakkal: most a cellatársára támadt rá.

Prágában fogták el

D. Csabát 2019. március 1-jén éjszaka fogták el a rendőrök egy prágai szállodában. Elfogását megelőzően a férfi Szentendrén bujkálhatott, ahonnan elmenekült Párkányba, majd Prágába.

Utálja a nők elleni erőszakot

A csantavéri mészáros az ügyvédjének azt állította, ki nem állhatja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért támadt rá a cellatársára.

Áthelyezést kért

Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve. Ügyfelem ezért kérte az áthelyezését – magyarázta a férfi ügyvédje a Blikknek.

Többször is áthelyezték

A csantavéri gyilkost és más fogvatartottakat is bizonyos időközönként át szoktak helyezni más zárkákba. D. Csaba többször is saját maga kérte az áthelyezését: egyszer azért, mert kifogásolta, hogy a cellája ablaka egy temetőre néz, másik esetben pedig úgy vélte, hogy a cellájába kívülről be lehet lőni, így az alvilági ismerősei könnyedén végezhetnek vele.

Borítékolható volt a támadás

A bérgyilkos ügyvédje szerint a férfi nem okozott meglepetést azzal, hogy rátámadt a nőgyilkos cellatársára, ugyanis szerinte borítékolható volt, hogy baj fog történni.

Ököllel ütött

Az ügyvéd a lap megkeresésére elmondta, hogy a védence fokozott őrizetű kategóriába tartozik, még az egészségügyi sétát is másoktól elkülönítve végzi és még a cellája is be van kamerázva. Az ügyvéd ugyan még nem látta a támadásról készült videófelvételt, de úgy tudja, hogy a védence ököllel ütötte meg a cellatársát.

Fegyelmi indulhat ellene

Az ügyvéd megjegyzi, hogy a támadás miatt fegyelmi eljárás indulhat D. Csaba ellen, könnyű testi sértés okozása miatt pedig büntetőeljárás is indulhat ellene. Az ügyvéd hozzátette, hogy a büntetés-végrehajtási intézetnek ügyelnie kellett volna arra, hogy ne kerüljenek egy cellába olyanok, akiknél fennáll az a veszély, hogy összeverekednek vagy bármilyen más problémát okoznak.

Kettős gyilkosságért felelhet

D. Csabát két gyilkosság miatt vonják felelősségre, annak ellenére, hogy a férfi tagadja, hogy Magyarországon megölte volna a vállalkozót, az amszterdami gyilkosságról pedig azt állítja, önvédelem volt.

Kiemelt kép: D. Csaba elfogása – Forrás: BRFK

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Testi sértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…