Erősen ittas állapotban, szándékosan ütött el egy közterület-felügyelőt egy férfi Hatvanban: ez várhat a tettesre

Két évvel ezelőtt Hatvanban szándékosan nekihajtott a gépjárműjével egy férfi egy futóversenyt közterület-felügyelőként dolgozó nőnek. A sofőrt az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja. A tettes olyannyira ittas állapotban volt, hogy már az alkoholmérgezés határán volt.

Nagyon berúgott

Az 54 éves férfi még 2018-ban úgy lerészegedett egy hatvani sörözőben, hogy már az alkoholmérgezés határán volt.

Beült az autóba

Ennek ellenére beült a kocsijába, majd a belváros irányába indult, ahol éppen futóverseny zajlott, amelyen több százan vettek részt.

Behajtott a futók közé

A férfi a tiltó tábla ellenére is behajtott a Kertész utcában haladó futók közé, akik rémülten ugrottak félre a hátuk mögött felbukkanó gépkocsi elől.

Egy nő állt a sarkon

Az út egyik kereszteződésében állt az egyenruhát és láthatósági mellényt viselő nő, aki közterület-felügyelőként biztosította a versenyt.

Nekihajtott a nőnek

Amikor a karját felemelve „állj” jelzéssel próbálta megállásra bírni a férfit, a részeg sofőr felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva a nőnek hajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte őt maga előtt.

Szerencséje volt a közteresnek

A közteres végül el tudott lépni a kocsi elől, így csupán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a lábán. Az ittas férfi ezt követően a versenyt megzavarva, a futók között lavírozva elhajtott a helyszínről.

Börtönt kértek a férfira

Az ügyészség két és fél év végrehajtandó börtönt kért a férfira azzal, hogy három évre tiltsák el a vezetéstől, és a közügyek gyakorlásától is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Erőszak
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Nyílt utcán támadta meg az anyukát: három gyermeknek kellett végignéznie, ahogy a férfi megerőszakolja a nőt

Évekre a fiatalkorúak börtönébe kerülhet az az első fokon elítélt tettes, aki tavaly május…