Ilyen nincs: egy pillanat alatt értéktelen fecnikre cserélte a rafinált nő egy férfi 70 millió forintját – bedőltek neki

Nem semmi, hogyan sikerült 70 millió forintot kicsalnia egy „ingatlanos” asszonynak egy eladó lakás tulajdonosától. Meg kell hagyni, hogy a tettes ebben az ügyben igen csak rafkós volt. Az ügyvéd és a tulaj csak akkor jöttek rá, hogy mi történt, amikor a nő már egy taxiba ülve lelépett.

Régi trükk

A nő módszere egy régi trükkre épül, de aki nem ismeri könnyen bedőlhet és nagyon sok pénzt bukhat el.

Rip deal, a trükkös csalás

A módszert rip dealnek nevezik, a lényege, hogy a nő egy olyan ingatlanosnak adta ki magát, aki elhitette az eladóval, hogy külföldi vevőt hoz és szép előlegért segít azonnal eladni a lakást.

Hitelesnek tűnik minden

A tökéletes hatás kedvéért külföldi személyekkel játszott össze a magyar nő, hogy a sztori hitelesebb legyen. Még telefonon is beszélt a kamu vevő az igazi eladóval, a módszer bevált.

200 ezer eurót kért

A nő tehát ingatlanközvetítőnek adta ki magát. Találkozott a tulajdonossal, akitől 200 ezer eurót, vagyis nagyjából 70 millió forintot kért közvetítői díjként, előleg gyanánt.

Itt a boríték, hol a boríték

Egy budapesti ügyvéd irodájában találkoztak. Az eladó a nő elé tette a pénzt egy borítékban. Ekkor jött a trükk: a nő egy pillanatra a táskájába tette a 200 eurót tartalmazó borítékot, majd visszaadta és elnézést kért, mintha véletlenül tette volna el. Ekkor még nem tudták, hogy nem ugyanazt a borítékot adta nekik vissza az asszony.

Nem azt a borítékot adta vissza

A nő a találkozó után gyorsan lelépett az ügyvédi irodából. A nagy sietség feltűnt az eladónak és az ügyvédnek. Kinyitották a borítékot és csodák-csodája, nem 200 ezer euró volt benne, hanem egy köteg értéktelen pénz, üzbég szum.

Minden elő volt készítve

A nő trükkje az volt, hogy a táskájába be volt készítve az értéktelen pénzt tartalmazó boríték. Amikor betette a 200 ezer eutót, a másikat adta vissza.

Az utolsó pillanatban elkapták a nőt

A lakáshirdető az éppen taxiba szálló nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 000 euró az asszony táskájának az észrevétlen borítékcserét segítő, rejtett rekeszéből került elő.

Nagy kárt okozó csalás

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást.

Őrizetbe vették

A 33 éves V. Florica román állampolgárt őrizetbe vették, a bíróság december 6-án elrendelte bűnügyi felügyeletét.

Nem először csinálták

A BRFK nyomozásának adatai szerint az asszony, és jelenleg ismeretlen külföldi bűntársai nem először követtek el ilyen bűncselekményt Magyarországon.

Papírfecnik a borítékban

Egy évvel ezelőtt egy-egy ipari telephely látszólagos megvásárlása kapcsán kértek 200-200 ezer euró közvetítési díjat. A trükkös módon kicserélt borítékokban akkor papírfecniket találtak a becsapott üzletemberek, akik már csak későn vették észre a csalást.

Mindent bevetettek

A bűnözők jól felépített történetekkel dolgoztak; a bizalom elnyerése érdekében az ingatlanhirdetőkkel Rómában is tárgyaltak, mielőtt kicsalták volna pénzüket.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Csalás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…