Elszabadultak az indulatok Balatonszárszón: egy egész família kezdte el szétzúzni a haragosuk autóját

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, és rongálás vétsége miatt emeltek vádat egy család tagjaival szemben, akik együtt rátámadtak a haragosukra 2020 májusában Balatonszárszón. A tettesek arra lettek figyelmesek, hogy a sértett az útszélén várakozik az autójában.

Mint az állatok

A 45 éves férfi, 40 éves élettársa, valamint 25 éves gyermekük Balatonszárszó irányába közlekedtek, amikor észrevették az út szélén az autójában várakozó sértettet. A családjaik között fennálló haragos viszonyra tekintettel a vádlottak azonnal megálltak, majd puszta kézzel, illetve a magukhoz vett bottal és vascsővel ütni kezdték a sértett autóját, és annak ablakait is betörték.

Megpróbálták kirángatni a kocsiból

A sértett először segítségért kiáltott, majd – amikor a betört ablakon keresztül a vádlottak megpróbálták az autójából is kirángatni – úgy védekezett, hogy egy paprika spray-vel a vádlottak felé fújt – írja a balatonkörnyeke.hu.

Sikerült elmenekülni

A sértett végül megtalálta a gépkocsi korábban kiesett indítókulcsát, így a helyszínről el tudott menekülni, mindeközben az idősebb férfi még egy a saját autójából magához vett fékbetétet is a sértett gépkocsija után dobott.

Börtönbe zárnák őket

Az ügyészség a vádlottakkal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel emelt vádat a Siófoki Járásbíróságon.

Sörözésnek indult a dolog

Egy másik ügy augusztusban történt, de már Balatonlellén. Egy 46 éves férfi botrányt okozott helyi rendezvényparkban. A vádirat szerint az illető barátaival sörözött, amikor hozzájuk csapódott egy erősen ittas férfi, akit meghívtak egy sörre. A vádlottat azonban zavarta az ittas vendég, ezért megkérte, hogy távozzon, de a férfi maradt, sőt szidalmazni kezdte őt. A vádlott feldühödött a férfi szitkain, így először tenyérrel meglökte, majd arcon is ütötte, ami miatt a férfi megtántorodott.

Ne kamerázz jó!

Mindezt rögzítette telefonjával egy szintén a rendezvényparkban szórakozó vendég, amit észrevett a vádlott is. Őt is megtámadta, mondván, hogy ne vegye fel az esetet.

Jöttek a rendőrök

Az agresszív vádlott magatartása miatt a biztonsági őr hívta ki a fonyódi rendőröket, akik intézkedtek a férfival szemben.

Szabadlábon védekezhet

Az ügyészség a vádiratában a cselekményét megbánó, büntetlen előéletű férfival szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Garázdaság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…