Hosszú évekre börtönbe kerülhetnek a fiatalok, akik a Ráday utcai kollégiumnál okoztak halálos tüzet

Több mint két évvel ezelőtt okozott tüzet két tettes a budapesti Ráday utcában, egy kollégiumban. A tragédiában életét vesztette egy négygyermekes apa, 140 embert pedig ki kellett költöztetni a felcsapó lángok miatt.

Hárman voltak

Az eset még 2019. január 23-án történt. A vádirat szerint három fiatalkorú vett részt a gyújtogatásban. Kitalálták, hogy felgyújtanak valamit, ehhez acetont is vásároltak – írja a Blikk.

Egy matracot gyújtottak meg

A fiatalkorúak meglátták, a Ráday utcai kollégium egyik használaton kívüli bejáratát, hogy annak egy matrac van nekitámasztva. Ezt gyújtották meg.

Gyorsan terjedt a tűz

A tűz előbb felhevítette a bejárat ajtaját, majd a túloldalon lévő bútorokat. A lángok szétterjedtek az épületben. Az egyik kollégiumi szobában lévő férfi menekülés közben a forró levegő belélegzése miatt összeesett és meghalt. Az áldozat egy négygyermekes apa volt.

Elbontották a kollégiumot

A kollégiumból, és a mellette lévő társasházból 140 embernek kellett kimenekülnie. A kár akkora volt, hogy a kollégiumot le kellett bontani.

Elfogták őket

A három fiatalt még 2019. január 31-én fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának nyomozói. A Fővárosi Főügyészség halált előidéző közveszély okozása bűntette miatt nyújtott be vádiratot a három fiúval szemben a Fővárosi Törvényszékre. A fiúk elfogásáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Börtön várhat rájuk

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy bíróság a gyújtogatókat fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje.

10 és 15 évet is kaphatnak

A bűncselekmény idején tizenhatodik életévét be nem töltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tíz év, a tizenhatodik életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama tizenöt év.

Így oltottak

Íme a letartóztatás

Kiemelt kép: részlet a tűzoltóság videójából

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Garázdaság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…