Enyhítették az ítéletét annak a 24 éves férfinak, aki megölte a 88 éves idős asszonyt, majd meggyalázta a holttestét

Az először tényleges életfogytiglanra ítélt 24 éves férfi büntetését enyhítették, így legkorábban 30 év múlva szabadulhat a szörnyű tettéért. A férfi három évvel ezelőtt megölte, majd meggyalázta 88 éves áldozata holttestét. A tettes a brutális gyilkosság után közölte munkatársával, hogy megölt egy idős nőt.

Megúszta az életfogytiglant

Megúszta a tényleges életfogytiglant az a P. János, aki 2017 októberében vascsővel agyonvert, majd megerőszakolt egy 88 éves asszonyt Zsámbokon.

Enyhítették a büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis mellőzte a nyereségvágyból történt elkövetést az emberölési cselekmény minősítéséből, és enyhített a férfi korábban kiszabott tényleges életfogytig tartó büntetésén – írja a 24.hu.

54 éves korában szabadul

P. János legkorábban 30 év múlva, azaz 54 éves korábban bocsátható feltételesen szabadlábra. A bűnjelek eltüntetéséért 1 év 6 hónapra ítélt H. Józsefnek is enyhítettek a büntetésén: ő 250 ezer forintos pénzbüntetést kapott

Rengeteg italt vásárolt

A “Gyilkos” becenévre hallgató P. János segédmunkásként dolgozott a Pest megyei Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak.

Egy vascsővel indult a faluba

Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba.

Egyedül élt a 88 éves asszony

A céltalanul bolyongó P. János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony.

Megölte, majd közösült vele

P. János bement a házba, az ágyból már felkelni sem tudó idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd közösült vele. A férfi a brutális gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra.

A gyilkosság után lefeküdt aludni

Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így a másodrendű vádlottal, H. Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt.

El akarták égetni a véres ruháját

Ekkor a fiatal fiú betette a kályhába P. János ruháit és cipőjét, hogy elégessék. Ám egyiküknél sem volt gyufa és öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

Januárban elítélték

Az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte januárban P. Jánost különös kegyetlenséggel, aljas indokból, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. Cinkostársa másfél év fogházat kapott. P. János és védője enyhítésért, míg a bűntársa és védője felmentésért fellebbezett.

Októberben ítélték életfogytiglanra

Októberben a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit, amelyen most változtatott a Fővárosi Ítélőtábla.

Kiemelt kép: helyszínelés az áldozat házánál – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…