Gyerekeivel kereste az eltűnt anyjukat, miközben ő volt Éva gyilkosa

Hihetetlen, milyen őszintén és minden apró részletre kiterjedően vallott a két évvel ezelőtti gyilkosságáról a tettes, P. Zoltán, aki a párját végezte ki egy zsineggel az albertirsai ingatlanán. Az elkövető hónapokig terelte a gyanút az ártatlan családfő szerepével, azonban később bevallotta, hogy egy pincében ásta el Évát.

Eltűnt a 42 éves Éva

K. Éva 2019 augusztusban tűnt el nyom nélkül a Pest megyei Albertirsáról, a rokonok tűvé tették a környéket, a rendőrség is hosszú ideig kereste az asszonyt.

Összevitatkozott párjával

„Évike furcsa körülmények között tűnt el, miután összeveszett Zoltánnal. Egy bulin voltak, ahol összevitatkoztak, majd együtt hazamentek. Soha többé nem látta senki Évit. Heteken át kutattuk, ahol csak lehetett, de már sejtettük, hogy Évikével valami szörnyűség történhetett. Ennek ellenére az utolsó percig reménykedtünk benne, hogy egyszer hazatér – mondta akkor Borsnak Éva unokatestvére.

Megtalálták a nő holttestét

Hónapokon keresztül várták haza Évát, amikor jött a lesújtó hír: holttestét megtalálták. Egy pince, apró, 120 centis gödrének az alján feküdt. A helyiek azt beszélték, hogy feldarabolhatták, hogy beleférjen.

Aggódott P. Zoltán

A helyiek valósággal sokkot kaptak, mikor a telket és a pincét ellepték a helyszínelők, de akkor rökönyödtek csak meg igazán, amikor letartóztatták Éva élettársát, P. Zoltánt.

Sejtették, hogy a férfinak köze van Éva eltűnéséhez

„Mindig is sejtettük, hogy köze van Évike eltűnéséhez. Korábban is hosszú éveket töltött börtönben, nem is értettük, hogy Éva mit látott benne, mikor ő fantasztikus édesanya, és tisztességes asszony volt világ életében” – mondta korábban az egyik szomszéd, aki szerint mindenki tudta, hogy Zoltán korábbi feleségével is durván bánt.

P. Zoltán a bíróságon

2021. január 5-én folytatódott Zoltán tárgyalása a bíróságon. A korábban egy gépipari vállalkozónál dolgozó férfi azt mondta a bírónak, hogy „velem mindig aranyos volt, nem voltak közünk konfliktusok. Ugyan havonta többször is hisztizett, de olyankor a családjával lehetett valamilyen konfliktusa”

Nem volt féltékeny

„Féltékeny egyáltalán nem voltam, úgy egyeztünk meg, hogy ha van valami probléma kettőnk közt, akkor azt megbeszéljük” – mondta vallomásában az albertirsai férfi, aki részben bűnösnek érezte magát Éva halála miatt.

Éva háztartásbeli volt

A vád szerint miután P. Zoltán és felesége kapcsolata elhidegült, a férfi élettársi kapcsolatba került K. Évával. Megállapodásuk szerint a 42 éves nő a háztartást vezette, míg ő dolgozott, így eltartva kettőjüket. Bár a férfi számos ajándékkal elhalmozta, az ügyészség szerint rendkívül féltékeny is volt rá, amely miatt gyakran veszekedtek. Ennek hatására Éva közölte vele, hogy kilenc hónap együttélés után el akarja hagyni.

A konfliktus egy telefonbeszélgetés miatt tört ki

„2019. augusztus 9-én egy családi összejövetelen voltunk. Másnap reggel megetettem a kóbor cicákat és a kutyákat, aztán a házba visszaérve azt hallottam, hogy Éva valakivel hangosan beszél telefonon a nappaliban. Nem tudtam, hogy ki lehet a vonal túloldalán, de Éva azt mondta neki, hogy „nem az ő vére vagyok”, itt fog hagyni és a pénzem sem érdekli. Amikor meglátott, hirtelen még a telefont is eldobta” – emlékezett vissza a tragédia napjára az emberöléssel vádolt férfi, aki ekkor azonnal számonkérte élettársát az elhangzottak miatt.

Zoltán szerint Éva leköpte őt

„Azt mondtam neki, hogy ha így áll a helyzet, akkor takarodjon is el. Erről ő nagyjából 70 centis távolságról szemen köpött. Ekkor éppen a kezemben volt egy zsineg, amivel a szemeteszsákot szoktuk összekötni. Ezt kétszer is az arcomhoz vágta, de sérülést ezzel nekem nem okozott. közben mindketten kiabáltunk, Éva pedig, miután még egyszer leköpött, belehuppant egy székbe” – mondta a bíróságon P. Zoltán.

A zsineggel fojtotta meg párját

A vád szerint P. Zoltán ekkor a zsineggel szándékosan megfojtotta Évát. A korábbi kihallgatásain mindezt ő is elismerte, de ezúttal először egy zavaros magyarázkodásba kezdett. Arról beszélt, hogy az ülő helyzetben lévő Évának csak a vállát szorította meg, és így próbálta felállítani a székből, aztán pedig már csak azt vette észre, hogy a nő össze esik. Ekkor pedig csak arra gondolt, hogy biztosan elájult. Eleinte azt állította, hogy a zsineget ő nem is használta, aztán mégis elismerte, hogy azzal okozhatta a párja halálát. Persze csak azután, hogy a bíró is emlékeztette: a szakértők szerint nyaki leszorítás okozta Éva halálát. A vádlott végül elismerte, hogy miatta történt, de azt is mondta, hogy nem szándékosan tette. „Harmóniában éltünk, nem csak én, de a családom is szerette őt” – írja a Bors.

Éva nevében üzent lányának

„Néztem az arcát, beszéltem hozzá, de nagyon megijedtem. Még különben akkor amikor azt tapasztaltam, hogy nem lélegzik. Kiszaladtam az utcára, két szomszéd is lakik a közelben, de senkit nem találtam otthon. Aztán átvittem Évát a fürdőszobába, ahol a kezemből próbáltam adni neki vizet, de erre sem reagált. Ezután a menyem hívott, akinek hirtelen azt hazudtam, hogy Éva elment otthonról. Egy üzenetet is írtam a lányának a telefonjáról, amiben az állt, hogy talált itthon pénzt és elment itthonról. Aztán kikapcsoltam a mobilját” – mondta a bíróság a férfi.

Taxival ment dolgozni

P. Zoltán ekkor ahelyett, hogy hívta volna a mentőket, inkább taxival dolgozni ment. Mint a bíróságon elmondta, nagyon megijedt, nem tudott normálisan gondolkodni, s ezt nagyon sajnálja. Aztán amikor hazaért, beszélni is próbált a már jó ideje halott Évához.

Egy félkész házba rejtette el a holttestet

A testes nő holttestét végül egy félkész, félbehagyott ház alagsorában elföldelte, s azt a látszatot keltette, mintha a nő elköltözött volna tőle. Sőt, Éva gyermekeivel együtt „próbálta” mindenütt keresni. Néhány hónappal később Éva eltűnéséről a lánya tett bejelentést, a holttestét pedig november 27-én találták meg a rendőrök egy keresőkutya segítségével.

Ágyterítőbe csomagolta a holttestet

„Az ágyról levettem egy terítőt, abba csomagoltam be a testét úgy, hogy a két végét bekötöttem. A lábainál fogva húztam ki a házból, a teraszon lévő lépcsőknél koppant a feje. A gödörbe arccal lefelé esett, a testére pedig tömörítés céljából még rá is léptem” – zárta vallomását a férfi.

Kiemelt kép: ebbe a gödörbe ásta el P. Zoltán élettársát – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…