Ítélet született a pásztói horroranya ügyében, aki kegyetlen módon végzett a újszülött csecsemőjével

Ítélet született annak a pásztói anyának az ügyében, aki megszülte, majd néhány órával később kegyetlen módon végzett az újszülött gyermekével. A tettes egyébként nem sokkal a bírósági ítélet előtt újabb gyermeket szült, ám még az ügyvédje sem tudott róla, hogy várandós.

Nem akartak több gyereket

A Pásztón élő Mónika 2017 nyarán teherbe esett, annak ellenére, hogy élettársával eldöntötték, hogy  már nem szeretnének több gyereket.

Egy buli után folyt el a magzatvize

A nő 2018. január 1-én reggel 9 óra körül egy szilveszteri buli után elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, azonban út közben, észlelte, hogy elfolyt a magzatvize. 

A patak parton szült

Ekkor bement patakon átívelő híd alá, és mivel már tolófájásokat is érzett, leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 centiméter magasságból a patak partjára esett.

Meg akart szabadulni az újszülöttől

A nő felemelte onnan az újszülöttet, aki felsírt. Ezután a gyermeket egy nála lévő pulóverbe bugyolálta, majd maga előtt tartva, a rajta lévő kabát alá rejtette és elindult vele. A gyermek szülését továbbra is titkokban akarta tartani, ezért elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti.

Brutális módon végzett csecsemőjével

H. Mónika 15 óra körül visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, a földre tett csecsemőt a bal kezével a vállánál leszorította, és egy nála lévő éles zsebkéssel feldarabolta. 

Vízbe szórta a testrészeket

A csonkolt testrészeket, valamint a felhasznált zsebkést szatyorba tette, majd a szatyorból a testdarabokat a vízbe szórta. A fejet egy kutya találta meg, de a többi testrész nem került elő.

Tagadta tettét

Mónika korábban a Borsnak azt mondta: „Sokkos állapotban voltam, amikor megszültem a gyerekemet, de véletlenül kicsúszott a kezeim közül és ráesett a kőre. Azt hittem halott, nem voltam magamnál, sokkot kaptam és elrohantam. De nem követtem el azt, amivel vádolnak, nem daraboltam őt fel”.

Újabb gyermeket szült

2019 decemberében derült ki, hogy Mónika újabb gyermeket vár – írta akkor a LikeNews.hu. Ezt a terhességét is titkolta. Ügyvédje is csak akkor tudta meg, amikor hiába várta vissza az előző gyermeke brutális megölése miatti tárgyalás folytatására, védence nem érkezett meg.

Ügyvédje sem tudta, hogy terhes

„Először az édesanyja telefonált, és közölte velem, hogy Mónika a tárgyalás szünetében kijött az autójukhoz és rosszul lett. Aztán a bíróság kapott egy telefont a kórházból, hogy védencem megszült, egy kislánynak adott életet” –mondta akkor ügyvédje.

A szülészetről hívták a bíróságot

„A szülészetről azért hívták a bíróságot, mert a szülő nő lábán ott volt a házi őrizetesek megfigyelésére használt nyomkövető. Szülés után nem engedték haza a nőt és gyermekét sem kapta meg” – dr. Pongó Erik.

Ugyanattól a férfitől szült

„ A házi őrizet alatt végig itt volt az anyjánál, a rendőrök napjában többször is ellenőrizték. Egy látogatója volt még, aki nem más, mint a volt élettársa, tőle volt a megölt baba is. Úgy tudom, hogy a mostaninak is ő az apja, de senkinek fogalma sem volt az új terhességről. Szerencsétlen anyja idáig is nagyon szégyellte magát a lánya miatt, hát még most” –mondta  el egy nő, aki egy házban él Mónika édesanyjával.

Megvan az ítélet

Első fokon 13 év fegyházra ítélte a bíróság azt a nőt, aki két éve Pásztón brutális kegyetlenséggel megölte újszülött babáját. Mint ismert H. Mónika egy szilveszteri buliban volt amikor elindultak a fájások, egyedül kisétált a patakpartra, ahol világra hozta kisfiát. A nő egy nála lévő késsel vágta le a baba fejét, tudatta a Blikk.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: a pásztói nő a bíróságon – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Átengedte a vezetést 6 éves kisfiának: az apuka eközben a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, ítélet született az ügyben

2020 májusában történt a döbbenetes eset, amikor egy férfi átengedte a vezetést a mellette…