Nem kerülheti el a börtönt a tettes! 15 év után emeltek vádat a gyilkos ellen, aki Szentesen megölte, majd a Tiszába dobta volt élettársát

Az emberölés soha nem évül el. Ha előkerül a tettes, bűnhődnie kell. Ez történt azzal az 57 éves férfival, aki megölte volt élettársát, majd a Tiszába dobta. A 15 évvel ezelőtti gyilkosság magyar elkövetőjét Olaszországban fogták el, most életfogytiglan vár rá.

Közös gyermekük volt

A vádirat szerint a tettes és az áldozat a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később élettársak lettek. Közös gyerekük is született. A nő 2006 elején – bár tartott a vádlottól és annak reakciójától – úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezte a közös jövőt. A Tettes.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Megszervezte a gyilkosságot

A tettes látszólag elfogadta és tudomásul vette, hogy a nő elhagyta, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz, és megöli a nőt, így a közös gyerek felügyeleti jogát is megszerzi magának. A tudta, hogy hol lakik az áldozat, és így azt is, hogy a házat kutyával őrzik, ezért mérget szerzett be, eltervezte a gyilkosság főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

Elhurcolta a nőt

Az áldozat 2006. július 21-én este a tettes közös gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement a szentesi ház területére, megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, a nőt elhurcolta a házból.

Megölte és a Tiszába dobta

Ezután ismeretlen helyen, olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy a nő életét vesztette. Holttestét a férfi a Tiszába dobta, hogy azt a látszatot keltse, hogy volt élettársa önként távozott.

Az áldozat édesapja szólt a rendőröknek

A meggyilkolt nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a meggyilkolt nő szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni őt. A megölt nő édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a kétéves gyereket. Az áldozat édesapja a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

Egy évvel később került elő a holttest

A nő holttestét 2007 nyarán találta meg egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján, végül 2020-ban került sor az azonosítására.

Olaszországban fogták el a tettest

A gyilkos férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették.

Életfogytiglan várhat rá

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő tettessel szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A Tettes.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szentesen történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: rendőrség

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Átengedte a vezetést 6 éves kisfiának: az apuka eközben a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, ítélet született az ügyben

2020 májusában történt a döbbenetes eset, amikor egy férfi átengedte a vezetést a mellette…