Nyakon szúrta volt barátnőjét egy férfi Budapesten – a lakatosnak köszönheti az életét

Korábban már ült börtönben az a férfi, aki 2020 januárjában fejbe és nyakon szúrta a volt barátnőjét. A férfi szörnyű tettét a feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el. A tettes korábban egy monori lányra támadt késsel, azért az ügyért 10 év börtönbüntetésre ítélték. Az agresszív férfi, most akár tényleges életfogytiglant is kaphat.

A szakítás okát akarta tisztázni

2020 januárjában, M. András Miklós este háromnegyed nyolc körül ment el  volt barátnője 11. kerületi, Menyecske utcai lakásához. A nő beengedte a férfit. M. András Miklós azt szeretett volna tisztázni, hogy volt szerelme miért szakított vele.

Megkérte a lakatost, hogy maradjon ott

A szakítás miatt az egykori szerelmesek ismét összevesztek. A nő lakásában éppen a zárat cserélte a lakatos. A mestert a hölgy meg is kérte arra, hogy maradjon ott, amíg a férfival beszélget – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Ütni-verni kezdte a nőt

A féltékeny férfi ütni-verni kezdte a nőt, de a lakásban dolgozó lakatos a nő védelmére kelt. M. András többször fejbe, egyszer pedig nyakon és vesén szúrta a volt barátnőjét, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

Magával is végezni akart

A bűncselekmény után magával is végezni akaró férfit a Fővárosi Főügyészség szomszédságában lévő egyik Akadémia utcai lakásban fogták el fél órával a bűncselekmény elkövetése után.

Életfogytiglant kért az ügyész

A férfi a kihallgatása során azzal védekezett, hogy nem akarta bántani a volt barátnőjét csak elvesztette a fejét. M. András azonban csak részben ismerte be a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság azonnal tárgyalásra is tűzte az ügyet – írja a 24.hu.

Vitatta az elmeorvosi véleményt

M. András nem tett vallomást, de valósnak ismerte el a vádirati tényállást, abból csak a szándékára vonatkozó tudati tényeket és az elmeorvos szakértői vélemény megállapításait vitatta.

Késsel támadt volt barátnőjére

2012 nyarán ugyancsak késsel támadt egy 18 éves monori lányra a féltékenysége miatt. A fiatal lány ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett. A közveszélyes férfit 10 év börtönre ítélték az akkori tettéért, a Menyecske utcai támadást feltételes szabadlábra helyezése alatt követte el. A főügyészség tényleges életfogytiglant kért a különös visszaeső férfire.

Kiemelt kép: a késelő férfi letartóztatása – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Erőszak
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…