Úgy hallották, hogy ékszereket is temették az elhunytak mellé – sírrablókra csaptak le a zsaruk Budapesten

Négyfős bandát kapott el a budapesti rendőrség. A tettesek sírokat és kriptákat törtek fel annak reményében, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek, de ezenkívül autókat is feltörtek, de akár addig merészkedtek, hogy házakba is betörtek.

Sírrablás, betörés, lopás

Kriptákba is megpróbáltak betörni, mert úgy tudták, hogy ott ékszerek vannak. A 14. kerületi rendőrök betörésekkel és autófeltörésekkel gyanúsítják a férfiakat.

Láthatta őket a kamera

Egy zuglói áruház mélygarázsában elkövetett autófeltörések felderítése során jutottak négy gyanúsítottig a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. kerületi nyomozói. Vélhetően a mélygarázs biztonsági kamerái buktatták le őket.

Autófeltörés és betörés

Az eljárás adatai szerint egy idén nyáron autókat feltörő férfi és társai a nagyobb zsákmány reményében ősszel már egy lakásbetöréssel próbálkoztak a 18. kerületben, de a házba nem sikerült bejutniuk.

Sírrablás

December 1-jén egy Komárom-Esztergom megyei, nyolc nappal később egy Pest megyei temetőben próbáltak feltörni egy-egy kriptát, mert úgy tudták, hogy az elhunytak mellé ékszereket is temettek. A sírboltok vastag ajtói és falai azonban itt is kifogtak rajtuk.

Három elkövető

A rendőrök december 9-én késő délután a fővárosban fogták el az 58 éves B. Józsefet, a 67 éves M. Gyulát és az 51 éves Sz. Józsefet, akik épp a sikertelen temetőlátogatásból tartottak hazafelé.

Lekapcsolták őket

Negyedik társukat, aki az eljárás adatai szerint a korábbi autófeltörésekben vett részt, december 10-én fogták el a zuglói rendőrök. A 14. Kerületi Rendőrkapitányság lopás, illetve lopás kísérletének megalapozott gyanújával mind a négy férfit őrizetbe vette.

Gázolás Zuglóban

Pár nappal ezelőtt 1 év 2 hónapra ítélte a bíróság azt a fiatal nőt, aki halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. Egy szépségszalonba ment, ahol műszempillát csináltatott. Kiderült, a nő bedrogozva vezetett.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Testi sértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…