Unokázós csalások helyett most hamis covid-oltásokkal próbálják meg átverni az idős embereket

Egy gyömrői asszonyt próbáltak meg átverni, ugyanis a telefonban soron kívüli koronavírus-vakcinát ajánlottak fel neki. A tettes mindezért 12 ezer forintot kértek az idős nőtől. Az asszony szerint a férfi a híváskor nagyon meggyőző volt, ám azt hamar észrevette, hogy viszont nem túl intelligens és tájékozott.

12 ezerért védőoltást kínáltak

Különös telefonhívást kapott a 90 éves gyömrői Bagóczky Sándorné: egy ismeretlen azt állította, hogy soron kívül biztosítani tud neki koronavírus elleni vakcinát. 12 ezer forintot kért érte. A módszer hasonló, mint az unokázós csalóké – írja a Ripost.

Meggyőző volt az eladó

„Az első gondolatom az volt, vajon honnan tudják a telefonszámomat” – mesélte a 90 éves Bagóczky Sándorné Ilona. „Egy férfi hívott, nagyon meggyőző volt, de a beszédéből és abból, ahogy fogalmazott, nekem úgy tűnt, nem valami intelligens és tájékozott.

Mindenre volt válasza

Azt mondta, ezt a vakcinát egy magyar doktornő fejlesztette ki, nevet is mondott, az nem volt ismerős. Megkérdeztem tőle, hogy ha már ilyen nagyszerű ez az oltóanyag, akkor miért nem hallottam róla se a tévében, de a rádióban. Miért nem ezt hirdetik világszerte? A férfi a kérdésre azt felelte:

A gyógyszergyárak maguknak akarják a hasznot

„Tetszik tudni, milyenek a gyógyszergyárak. Nem engedik, hogy kisebb cégek is beférkőzzenek a köreikbe. Maguknak akarják a hasznot.” Ezután mondta, hogy 12 ezer forintba fog kerülni.”

Letette az asszony a telefont

Arról azonban, hogyan és mikor kell átadni a pénzt, már nem esett szó, mert Ilona néni közölte: ő a családja nélkül semmiféle döntést nem hoz, azzal letette a telefont.

Hasonlít a módszer az unokázós csalókéhoz

Nagyon hasonlít a vakcinás csalók módszere az unokázós csalásra: Véletlenszerűen hívnak fel vonalas telefonszámot, amin valószínűbb, hogy idős ember jelentkezik. Segítséget ajánlanak, behízelgő, meggyőző hangnemben beszélnek.

A félelemre alapoznak

Valós tények közé keverik a valótlan állításokat, a félelemre alapozzák az ajánlatot, minden felmerülő kérdésre azonnal van válaszuk, sürgetik a döntéshozatalt, el akarják kerülni, hogy az idős ember a családjához forduljon. 

Jó terep a járvány a csalóknak

A bűnözök világszerte gyorsan reagáltak a koronavírus által kialakult helyzetre. Már tavasszal megjelentek a piacon a hamis védőeszközök, például szájmaszkok és kézfertőtlenítők. Számos vitamint és gyógyszert árultak úgy, hogy az véd a covid ellen. Ezzel együtt megjelentek a hamis vakcinát reklámozó, csaló hirdetések az interneten és láthatóan már telefonon is kínálják a hamis vakcinát.

Kiemelt kép: illusztráció

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Csalás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…