2 év alatt 9 szabálysértést követett el a részeg ámokfutó, akit 40 kilométeren át üldöztek a zsaruk

Néhány nappal ezelőtt a rendőrök 40 kilométeren át üldöztek egy Pest megyei férfit. Kiderült, hogy az ámokfutónak nem ez volt a első akciója, ugyanis két év alatt már 9 szabálysértést követett el. A tettes ittasan menekült az egyenruhások elől, közben pedig mások életét is veszélybe sodorta.

100 km/h-val közlekedett a belvárosban

A Pest megyei elkövető ittasan, érvényes járművezetői engedély nélkül 100 km/h sebességgel közlekedett Kecskemét belvárosában, ahol a városi rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt folyamatban lévő büntetőügye miatt kellett volna megjelennie.

A rendőrök követni kezdték

Miután a rendőrök a sebességtúllépést észlelték, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva szolgálati gépjárművel követni kezdték az autót, az elkövető azonban nem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, hanem menekülni kezdett.

Trükkösen akarták elfogni

A férfi Lajosmizse irányába haladt az 5-ösön, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán egy leállított nyerges vontatóval, míg a bal oldalon egy megkülönböztető jelzéssel felszerelt szolgálati gépjárművel próbáltak meg forgalmi akadályt képezni.

A forgalmi akadály ellenére sem lassított

Amikor a rendőrök észlelték, hogy az elkövető a forgalmi akadály ellenére sem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, hogy elkerüljék az ütközést, de a férfi így is nekiütközött a jármű bal hátuljának, majd nagy sebességgel tovább haladt.

Nekiment a rendőrautónak

A férfi Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembe fordult a forgalommal, megpördült és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd tovább haladt.

Veszélyeztette a közlekedőket

Menekülése során a közúti közlekedésben részt vevő, szabályosan közlekedő járműveket az elkövető folyamatosan veszélyeztette, több autónak is le kellett húzódnia, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében. Az üldözés során a férfi több alkalommal megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrségi járművet és megpróbálta az úttestről leszorítani.

Kitört a kereke

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül addig folytatta a menekülést, amíg gépjárművének jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött. Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

Ittasan vezetett

Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta, azért vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, mert tudatában volt annak, hogy alkohol hatása, valamint vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépjárművet.

2 év alatt 9 szabálysértést követett el

A gyanúsított büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést, jelenleg engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 12 hónap időtartamú, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékvillogó.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Szabálysértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…