Büntetőfékező sofőrt nyomoztak le a budapesti rendőrök: ez vár rá az életveszélyes akciója után

Az Üllői úton a Kőér utcai kereszteződésnél történt, hogy egy metrópótló autóbuszt háromszor is erős fékezésre kényszerített egy Volkswagen személygépkocsi. A rendőrök elkérték a videó felvételeket, hogy megtalálják a felelőtlen sofőrt. A tettes meg is kapta a büntetését, ám kérdéses, hogy a manőveréért elegendő-e, amit kapott, ugyanis csupán néhány tízezer forint pénzbírságot kell fizetnie, valamint egy hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Suttyó autós, akinek mindent lehet

Az autót vezető férfi igazi suttyó módjára viselkedett, ráadásul balesetveszélyesen, szabálytalanul közlekedett. Képtelen volt elfogadni azt a tényt, hogy nem nyomhatja agyba-főbe a gázt, meg kell várnia a buszt.

Megszólalt a buszsofőr

Az eset egy hete történt és a buszsofőr fedélzeti kamerája rögzítette a történteket. A bpiautosok.hu oldalnak azt nyilatkozta, hogy eléggé leszűkül ott a sáv, figyelte a tükröt.

Elfért volna az autós

„Az autós a ‘C’ tengelyemnél volt, az biztos, hogy a jobb oldalon volt még helye. A busz ‘C’ tengelye kb. a vonalon volt. Az ember nyomni akarta, mint az ökör és szerintem nem vette figyelembe azt, hogy nem egyenesen tud továbbhaladni.

Agresszíven viselkedett

Éreztem, hogy gond lehet, mert agresszíven mellém jött és ment a nemzetközi kézjelzés. Csak ennek volt köszönhető , hogy nem mentem belé mert már fék készenlétben voltam. Véleményem szerint semmi oka nem volt ennek a viselkedésformának” – nyilatkozta a buszsofőr.

Elfogták a rendőrök a suttyó autóst

A rendőrség egy hét elteltével, ma adott ki közleményt arról, hogy elkapták a büntetőfékező autóst. Mint írták: a közösségi médiában, illetve több online hírportálon is megjelent egy olyan felvétel, amelyen az volt látható, hogy egy Volkswagen háromszor is erős fékezésre kényszeríti az Üllői úton a Kőér utcai kereszteződésnél egy menetrend szerint közlekedő metrópótló autóbuszt.

Eljárás indult

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság is a híradásokból értesült és mivel felmerült a szabálysértés gyanúja, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály november 23-án hivatalból feljelentést tett, a BRFK 10. Kerületi Rendőrkapitányságon, akik eljárást indítottak ismeretlen személy ellen.

Elismerte a szabálytalankodást

A kőbányai rendőrök a bizonyítási eljárás keretében beszerezték a menetrend szerint közlekedő busz kamerafelvételeit és rövid időn belül azonosították a gépjármű sofőrjét, akit meghallgatásra beidéztek. A gépjárművezető férfi meghallgatásán mind a szabálytalan sávváltást, mind a büntetőfékezések tényét elismerte. A férfivel szemben az eljáró hatóság pénzbüntetést szabott ki és egy hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Arányos büntetés?

Nagy kérdés, hogy egy néhány tízezer forintos bírság és egy ellenőrizhetetlen vezetéstől való eltiltás arányban áll-e azzal, amit az autós művelt. Veszélyeztette a buszon ülők épségét, a járművet, ráadásul több KRESZ-szabályt is tudatosan megszegett.

Kiemelt kép: részlet a büntetőfékezős autóról készült videóból – Forrás: bpiautósok.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Szabálysértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…