Filmbeillő autós üldözés Kecskeméten: a száguldó sofőr egy rendőrautónak is nekiment, majd az egyenruhások fegyvert is rántottak

Túllépte a megengedett sebességet egy sofőr Kecskeméten, majd pedig nem volt hajlandó megállni a rendőri jelzés ellenére sem. A száguldó sofőr inkább menekülőre fogta, majd a tettes egy rendőrautónak is neki hajtott szándékosan. A rendőrök végül három figyelmeztető lövést is leadtak.

Több szabályt megszegett

Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.

Túllépte a megengedett sebességet

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. december 4-én sebesség-ellenőrzést végeztek a megyeszékhelyen. Ennek során dél körül kiszűrtek egy személygépkocsit, amelynek a sofőrje jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb – 50 km/h – sebességet.

A rendőrök meg akarták állítani

Az autót a rendőrök meg akarták állítani, de a járművezető megállás nélkül továbbhajtott, ezért a járőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – követni kezdték.

Menekülni kezdett, nekiment egy rendőrautónak is

Menekülés közben a sofőr több szabályt is megszegett: többek között átment a piros jelzésen és Lajosmizse felé haladva szándékosan nekiment egy rendőrautónak.

Többeket veszélyeztetett

A közlekedés más résztvevőit és az őt megállítani szándékozó rendőröket is veszélyeztette, ezért az autót több szolgálati személygépkocsival követték.

Végül fának ütközött

A férfi végül az 5211-es számú út Kunadacs és Kunszentmiklós közötti szakaszán letért az útról, és fának ütközött. A kocsiból kiugró járművezető támadólag lépett fel a felé közeledő rendőrrel szemben, aki ezért három figyelmeztető lövést adott le.

Lövések is dördültek

A szabályosan, levegőbe leadott lövések következtében senki nem sérült meg. A járműben utazó másik két személy gyalog akart továbbmenekülni. A jogszerű és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a rendőrök mindhárom személyt elfogták.

Eljárás indult

A Kecskeméti Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, írja a police.hu.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Szabálysértés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Átengedte a vezetést 6 éves kisfiának: az apuka eközben a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, ítélet született az ügyben

2020 májusában történt a döbbenetes eset, amikor egy férfi átengedte a vezetést a mellette…