3 év börtönt is kaphat Lovasi András, amiért a balesetében maradandó sérülést okozott egyik áldozatának

Hároméves börtönbüntetést is kaphat Lovasi András, aki 2019-ben okozott durva balesetet a budapesti Dózsa György úton. A Kiscsillag együttes frontembere balesete kapcsán ugyanis kiderült, hogy az egyik áldozat maradandó fogyatékosságot szenvedett, így a tettesnek most sokkal súlyosabb bűntettre kell felelnie.

Lovas András balesete

A Kossuth-díjas énekes még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe és összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. 

Két rendőr sérült meg

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, a bordái, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig május közepén emelt vádat a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere ellen.

Júniusban már született egy ítélet

2020 júniusában a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki Lovasi Andrásra.  Az énekesnek újra KRESZ- és forgalmi vizsgát kell tennie, ezekhez pedig a tanfolyamot is el kell végeznie – írta akkor a Blikk.

„Közlekedési előélete makulátlan”

Lovasi András a pénzbüntetést elfogadta, ám azt, hogy egy évre be akarják vonni a jogsiját, azzal nem értett egyet. Ügyvédje azt mondta, azzal sem ért egyet, hogy egy évre eltiltsák őt a vezetéstől, hiszen Lovasi András közlekedési előélete makulátlan. 

Szakértői véleményeket kér az ügyészség

2020 végén a bíróság azonban további szakértői véleményt kért, amelynek az eredménye hatással lehet az ítélet súlyosságára is. A szakértőnek – az eltelt időre is figyelemmel – arra a kérdésre kellett választ adnia, hogy a sértettnél kialakult-e maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás, a szakember válasza pedig egyértelmű igen lett.

Maradandó fogyatékosság

„A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” – írta a Blikk megkeresésére dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

Mi várhat a művészre?

„Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a sértettnél olyan új probléma merült fel, vagy olyan korábbi probléma nem szűnt meg, ami miatt orvoshoz fordult. Az megállapította, hogy a sértett panaszai már nem is fognak enyhülni, elmúlni. Ha a vád gondatlanságból elkövetett maradandó fogyatékosság okozása, akkor maximum három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a vádlott” – mondta a Blikknek Szilágyi Roland ügyvéd.

Akár 3 évet is kaphat

Az ügyvéd szerint amennyiben a vádlott, azaz Lovasi András,  az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és megbánást tanúsít, akkor akár felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat. Amennyiben nem tesz beismerő vallomást, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, s így akár évek is eltelhetnek az elsőfokú ítéletig.

Kiemelt kép: Lovasi András – BPK montázs

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Baleset
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…