Ez hogyan történhetett meg? Szabadlábra helyezték az egyik Deák téri támadót, aki gondtalanul rugdosta a földön fekvő, haldokló áldozatot

Hogyan történhetett meg a magyar igazságszolgáltatásban, hogy hazaengedték azt a 19 éves fiút, aki részt vett a Deák téri támadásban? Otthon töltheti a karácsonyt az a fiú, aki gondtalanul rugdosta a Deák téri késelés egyik áldozatát, mikor ő már a földön feküdt. A most kiengedett srác és két tettestársa május 22-én a megölték a 16 éves Lászlót és a 21 éves Gergelyt.

Karácsonyra kiengedik

Botrányos döntést hozott ismét a magyar bíróság. A Deák téri kettős gyilkosság egyik támadóját karácsonyra kiengedik a börtönből, hogy a szeretteivel ünnepelhessen. A Deák téren idén májusban történt a tragédia. A most kiengedett 19 éves srác a társaival megölte a 16 éves Lászlót és a 21 éves Gergelyt.

A képhez tartozó alt jellemző üres; rendorseg-keseles-deak-8-p.jpg a fájlnév

Születésnapi buliból gyilkosság lett

Az emberöléssel a rendőrség a 18 éves Cs. Krisztiánt gyanúsítja, aki aznap este a születésnapját ünnepelte, két barátját, Marcellt és ikertestvérét, Dánielt garázdaságért vonják felelősségre. Ám egyedül Marcellt engedték ki a rácsok mögül. A hír hallatán a késeléssel gyanúsított fiú anyja reménykedni kezdett, hogy ő is hamarosan láthatja a fiát – írja a Blikk.

A gyilkosnak sem tetszik, hogy börtönben van

„Krisztián fellebbezett a döntés ellen, talán másodfokon kiengedik, és velünk töltheti a karácsonyt. De nem a régi, dömsödi otthonunkban, mert onnan elköltöztünk” – mondta a lapnak N. Szonja, a gyilkolással gyanúsított srác anyja. 

Kapkodják a levegőt az áldozatok hozzátartozói

Ha ő boldog is a lehetőségtől, fiának áldozatai már soha többé nem térhetnek haza, hozzátartozóik pedig csak kapkodták a levegőt, amikor megtudták, a bíróság kiengedte gyermekeik gyilkosságában részt vevőket.

A meggyilkolt fiú nagymamája szóhoz sem jut

A Deák téren megkéselt Laci nagymamája szóhoz sem tudott jutni a döbbenettől, a legjobb barát, Gergő családja pedig érthető módon teljesen kiakadt.

Felháborító

„Felháborító, hogy kiengedték azt az embert, aki a késelés után Lacikát a földön összevissza rugdosta! Remélem, a bíróság az ítélethirdetésen már nem lesz ilyen engedékeny és a legszigorúbb büntetést szabja ki a gyilkosra és két társára” – tolmácsolta a család érzéseit a Blikknek egy rokon. 

Képtelen elengedni a fiát

Mint elmondta, Gergő édesanyja képtelen elengedni a legnagyobb fiát. Már csak négy gyereket nevel, miattuk is erősnek kell maradnia, de mindig azt mondja, hogy neki öt fia van.

Fél, hogy levadásszák

A most kiengedett srác állítólag attól retteg, hogy az áldozatok, Laci és Gergely barátai levadásszák, ahogy mindenki mást, aki részt vett a fiatalok lemészárlásában tavasszal. Marcell ugyan nem szúrt, viszont a tehetetlen, földön fekvő áldozatot többször is fejbe és hasba rúgta. A fiú kirendelt ügyvédje nem nyilatkozott.

Raboltak és késelhettek a gyilkosság előtt

A Blikk úgy tudja, a banda a gyilkosság előtt egy fiútól elrabolta a JBL hangszóróját, majd amikor követelte, hogy adják vissza, egyikük késsel combon szúrta őt. Ebben az ügyben még vizsgálja a rendőrség, kinek mi volt a szerepe.

A Deák téri gyilkosság

Megöltek két fiatal fiút egy verekedésben 2020. május 22-én egy péntek hajnalban a Deák Ferenc téren. Egy évfordulót ünnepelt a társaság, aminek verekedés, majd gyilkosság lett a vége.

Kiemelt kép: A Deák téri gyilkosság helyszínelésén készült felvétel – Fotó: MTI

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…