Győri családi tragédia: Annamária még mindig képtelen felfogni, hogy megölték a gyermekeit

H. Gábort 2019. december 14-én kedvezménnyel engedték ki a börtönből, a tettes pedig ezután magához vette a három gyermekét, majd megölte a 10 éves Márkot és a 13 éves Lilit, majd felakasztotta magát. A sokkoló családi tragédia több mint egy éve történt, a túlélő 6 éves kislánynak, Lénának és az anyukájának, H. Annamáriának pedig pszichológus segít a feldolgozásban.

Nem tudják felfogni

Az édesanya nagyon nehéz hónapokon van túl, azonban a lelki megrázkódtatásoknak nincs vége, H. Annamária szerint ugyanis kislánya a mai napig nem dolgozta fel a traumákat: „Anya, értem, eltemették őket, de mikor jönnek haza?” – kérdezte meg egyszer anyjától Léna – írja a Blikk.

Az édesanyának is nehéz

H. Annamária a kislányához hasonlóan, nagyon nehezen tudja feldolgozni a történteket, elmondása szerint a meggyilkolt gyerekei a mai napig üzennek neki. Legutóbb kiesett az összes edényke a konyhaszekrényből, amelyekkel régen együtt csináltak pudingot.

Szabadulása után gyilkolt az apa

Kedvezménnyel szabadulhatott a börtönből a gyerekei édesanyjától külön élő H. Gábor, aki szabadulása után magához vette a három gyereket. Egy pénteki napon átvette, majd egy napra rá megölte a kis Lilit és Márkot, majd utána magával is végzett: felakasztotta magát. A legkisebb gyermeket, Lénát életben hagyta.

Kalapáccsal verte Annamáriát

Az édesanya a lapnak elmesélte, hogy egyik hajnalban arra kelte fel, hogy Gábor kalapáccsal fejbe vágja. A nő megkérdezte a férfitól, mit csinált, de a támadó ráparancsolt, hogy maradjon csendben, mert felébreszti a gyerekeket. Ezt követően folytatta az ütlegelést a kalapáccsal, és addig verte a nőt, amíg el nem tört a kalapács nyele, majd szikével összekaszabolta Annamáriát. A támadás után a férfi kitisztult, elengedte a nőt. Őt év fegyházat kapott, de kedvezménnyel hamarabb kiszabadulhatott, Annamária szerint ez hiba volt.

Hibáztak a szakemberek?

Annamária úgy gondolja, hogy több szakember is hibázhatott Gábor ügyével kapcsolatban, ugyanis korábban azt írták férfiról egy szakvéleményben, hogy nem valószínű, hogy újabb bűncselekményt követne el. Egyúttal a gyerekeknek is nagy veszteséget okozna, ha megvonnák az apától a felügyeleti jogot.

Telefonon beszéltek utoljára

„Szombat este nyolckor telefonon beszéltem utoljára Gáborral. Azt mondta, már mindenki alszik, nem volt semmi gond, csak Márktól vette el a telefonját, mert rossz volt. Utólag jutott eszembe, lehet, amikor ezt mondta, a gyerekeim már nem is éltek” – fakadt sírva az anya, aki másnap el is ment a gyerekekért Győrbe, de a ház ajtaját zárva találta. Gábor nem vette fel a telefont, Léna pedig az ablakban állva ismételgette, hogy nem tudja felébreszteni a testvéreit.

Kiérkeztek a rendőrök

Amikor megjelentek a háznál a rendőrök, és betörték az ajtót, az édesanya rögtön felkapta Lénát, és hátraszaladt vele a kocsihoz. Odasiettek a kislányhoz a mentősök is, hogy megvizsgálják, mire Annamária megkérdezte tőlük: „És a másik kettő?” – de válaszul csak annyit kapott az édesanya: „Meghaltak”.

Megtörtént a tragédia

„Ordítottam fájdalmamban, hogy az nem lehet!” – mondta a nő, akit aztán egy rendőr nem is engedett be a házba. Annamária bevallotta, hogy nem akart élni, bár már akkor terhes volt a hathetes Ábellel, akiért tudta, hogy felelősséget kell vállalnia, ahogy a kis Lénáért is. Csak a gyerekei tartották őt életben.

Tavaly szigorítottak

A magyar törvények szigorítottak a kettős gyilkosság utáni feltételes szabadlábra helyezés szabályain. Az új módosítások értelmében: az emberi életet, testi épséget sértő bűncselekmények miatt kiszabott, határozott tartamú szabadságvesztéseknél nem adják meg a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Gyilkosság
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…