Hamis végrendelettel akarta megkaparintani egykori gondozója vagyonát egy mélykúti nő: ez várhat rá és a segítőire

Hamis tanúzás és közokirat hamisítás miatt kell felelnie, annak a mélykúti nőnek, akinek egykori gondozottja hatalmas örökségére fájt a foga. A szélhámos álörökösnek a férje és egy ügyvéd is segített, hogy megszerezze az elhunyt idős asszony vagyonát. A tettesek ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog döntést hozni.

Öröklési szerződést kötöttek

A mélykúti nő, miután megismerkedett egy helyi idős asszonnyal, öröklési szerződést kötött vele. A fiatal nő azonban nem törődött gondozottjával, ezért a szerződést 6 év után, 2010-ben, közös megegyezéssel, felbontották.

Rokona gondozta az asszonyt

Az idős asszonyt ezután az egyik rokona gondozta, akit ennek fejében örökösévé tett meg. Az asszony 2018 májusában meghalt, amiről utólag a korábbi gondozó is tudomást szerzett.

Tudott a pénzről

A fiatal nő korábbi bizalmas viszony miatt tudta, hogy a meghalt idős asszonynak az ingatlanán kívül mintegy 10 millió forint megtakarítása és értékpapírja van.

Hamis végrendelet

A nő elhatározta, hogy a hagyatékért örökösként jelentkezik, de ehhez egy hamisre volt szüksége.

Keresett egy ügyvédet

Ennek érdekében felkeresett egy Bács-Kiskun megyei ügyvédet, aki vállalta, hogy a örökség megszerzéséhez szükséges hamis végrendelet elkészíti.

Az ügyvéd hamisított egy végrendeletet

Az ügyvéd a végrendeletet az asszony halála előtti időpontra eső keltezéssel látta el, majd ellenjegyezte, továbbá házastársával, mint tanúval aláíratta. 

Jelentkezett a közjegyzőnél

A hamis végrendeletet az álörökös a hagyatéki ügyben eljáró közjegyzőhöz 2018. július 5-én benyújtotta, melynek érvényességéről ügyvédjével együtt nyilatkozatot tettek.

Bírósági eljárás indult

A hamis végrendelet alapján a nő az idős asszony mélykúti ingatlanát végrendeleti örökösként megszerezte. Később a bíróságon eljárás indult azért, hogy a hamis végrendeletet érvénytelenítsék és az ingatlant ne lehessen eladni, ezért a bíróság elidegenítési és terhelési tilalmat jegyzett be rá.

Vádat emeltek ellenük

Az ügyészség a nő a férje és az ügyvéd ellen vádat emelt hamis tanúzás és közokirat-hamisítás miatt. Felfüggesztett börtönbüntetést kért rájuk, továbbá azt, hogy a bíróság az ügyvédet tiltsa el a jogi tevékenység gyakorlásától. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pexels

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Csalás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Átengedte a vezetést 6 éves kisfiának: az apuka eközben a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, ítélet született az ügyben

2020 májusában történt a döbbenetes eset, amikor egy férfi átengedte a vezetést a mellette…