Milliós értékben loptak tolvajok egy kalocsai iskolából: a tettesek főleg kerti gépeket vittek magukkal

Gyorsan sikerült beazonosítaniuk a kalocsai egyenruhásoknak azokat a tetteseket, akik egy iskolából loptak el különböző kerti szerszámokat és gépeket. A Bács-Kiskun megyei tolvajok egy kalocsai intézményből lopták el a tárgyakat, a rendőrök pedig mindegyik elkövetőt elfogták.

Iskolából loptak

2021. január 4-én az egyik kalocsai oktatási intézmény tett bejelentést a rendőrségre, miszerint a téli szünet ideje alatt betörtek az iskola raktárába.

Mindent vittek a raktárból

Az iskolai raktárból alighanem bármit elloptak, amit megláttak a tolvajok: egy fűnyíró traktor, ágvágó, sövénynyíró, szegélynyíró, lombseprű, továbbá különböző szerszámok is eltűntek az oktatási intézményből.

Drága kerti eszközöket loptak a tolvajok

Fotó: Police.hu

Megkezdődött a nyomozás

Miután bejelentették a lopást, a rendőrök a helyszínre vonultak és megállapították, hogy a raktárból nemcsak egy tolvaj lopott, hanem többen is. A nyomozóknak sikerült rövid idő alatt beazonosítaniuk és elfogniuk a feltételezett elkövetőket, így őket két nap alatt őrizetbe is vették.

Hárman követték el a milliós lopást

A rendőrök kiderítették, hogy a 26 éves J. Richárd, a 28 éves Ny. Richárd és a 48 éves R. Miklós követték el a milliós kárt okozó bűncselekményt, amelyet a kihallgatásuk során be is ismertek és vallomást is tettek. A kalocsai rendőrök mindhárom férfit elfogták, továbbá indítványozták a tolvajok letartóztatását.

Előkerültek a tárgyak

A rendőrök több házat is átkutattak az ellopott értékek felderítése céljából, és sikerrel is jártak, ugyanis a lopott tárgyak jelentős részét megtalálták, azokat lefoglalták, és vissza is adták az iskolának.

Visszakapták az ellopott tárgyaikat

Fotó: Police.hu

Vizsgálják, történt-e más bűncselekmény

A bűnügyi nyomozók még vizsgálják, hogy a három feltételezett tolvaj elkövetett-e más bűncselekményt a lopás során.

Kiemelt fotó: Lopott kerti gép – Forrás: Police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Lopás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…