Kis híján megmérgezte a gyermekét, csakhogy a 3 éves kislány kórházban maradjon: nem engedik ki a börtönből az édesanyát

Egyelőre nem derült fény rá, hogy miért akarta megmérgezni a három éves kislányát egy ötgyermekes anyuka, ám úgy látszik, hogy a tettes bármire képes volt, hogy a gyermek kórházban maradjon. A bíróság úgy döntött, hogy nem helyezi szabadlábra a nőt.

Felhívta a kórházat az anya

Az öt kiskorú gyermeket nevelő nő 2020 márciusában többször is betelefonált a kecskeméti kórházba, hogy a hároméves kislánya otthon belázasodott, ezért szeretné a kórházi ellátását kérni.

Hajthatatlan volt

A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy otthon csillapítsa a gyermek lázát és beszéljen a háziorvosával, a nő azonban hajthatatlan volt.

Kihívta a mentőket

Délután három óra körül azzal hívta fel a mentőket, hogy a kislány lázas és félóránként elájul, ezért a mentők a kislányt és az anyját is beszállították a kórház gyermekgyógyászati osztályára.

A gyermeknek nem volt baja

A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a kisgyermeket, aki nem volt lázas, jó állapotban volt. Az orvos tájékoztatta az anyát, hogy ha kórházi ellátásra nem lesz szükség, akkor az ambuláns ellátás után hazaengedik őket.

Követelte, hogy tartsák a kórházba

Az asszony ennek ellenére többször mondta, hogy a gyermek otthon háromszor is összeesett, ezért mindenképpen szeretne vele a kórházban maradni. Hívás nélkül visszament a gyermekkel a kezelőbe, és a tünetmentes kislányt vízzel locsolta, majd egyre agresszívebben követelte, hogy tartsák a kórházban.

Nyugtatót kevert az italába

Azt is mondta, hogy bármit elkövet, hogy ne küldjék haza. Ezután a nő a nála lévő nyugtatóból 8-9 szemet a kislány cumisüvegében lévő baracklébe kevert, azért, hogy a sértett rosszullétre utaló tüneteket produkáljon és a kórházban maradhassanak.

Elvesztette az eszméletét

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását. Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét.

A kórház értesítette a rendőrséget

A kórház a mérgezés miatt értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet, a helyszínre érkező rendőrök pedig lefoglalták a nőtől a nyugtatót. A kislány az ellátása megkezdésekor életveszélyes állapotban volt. Ha nem kapott volna időben szakszerű orvosi segítséget, nagy eséllyel megfulladhatott volna.

Nem adott magyarázatot tettére

A letartóztatásban lévő asszony beismerte a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során, de nem adott magyarázatot a tettére. Az ügyészség  három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Unsplash

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Drog
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…