Véreskezű tolvaj tört be egy gödöllői házba: a rendőrök néhány órán belül elfogták

Gyorsan beazonosították és elfogták a rendőrök azt a tettest, aki milliós értékeket lopott el egy gödöllői ingatlanból. A 47 éves tolvaj ékszekereket és pénzt is elvitt a házból, de a háztartási gépek is érdekelték.

Gödöllői házba tört be

A rendőrökhöz 2021. január 2-án kora délután érkezett bejelentés egyenesen a gödöllői ház tulajdonosától, hogy egy ismeretlen elkövető betört hozzá és ékszereket, pénzt és háztartási kisgépeket lopott el a gödöllői házából.

Vére buktatta le

A helyszínre érkező rendőrök észrevették, hogy a tettes betört egy ablakot, amely mellett véres nyomok voltak, így rögtön feltételezték, hogy a tolvaj megsérülhetett, ezért riasztották a polgárőröket, üzlettulajdonosokat, hogy azonnal jelezzék, ha megsebesített vagy bekötött kezű vásárlóval, járókelővel találkoznak.

Vérnyomokat hagyott a betört ablaknál

Észrevették

A rendőrök egy órán belül fülest kaptak egy véres tenyerű férfival kapcsolatban, akit az egyik helyi trafikban láttak vásárolni. A vásárlást követően a férfi beült egy bajuszos sofőr mellé az anyósülésre, majd elhajtottak.

Elég adat gyűlt össze

A gödöllői rendőrök minden fontos információt megkaptak a férfi elfogásához: megvolt nekik a rendszám, a személyleírás és a körzeti megbízott alapos és tűpontos személyismerete, így a feltételezett tolvajt nem sokkal később egy lakókocsiban elfogták.

A tolvaj milliós lopást hozott össze

Le se tagadhatta bűntettét

A lakókocsiba menekülő, 47 éves B. Tamás le se tagadhatta a bűn elkövetését, hiszen az asztalon előtte hevertek az ékszerdobozok, és a véres keze, illetve a személyes iratai is arról árulkodtak, hogy ő követte el a milliós betörést.

Nem tudta megmagyarázni

A rendőrök kihallgatták a lopással gyanúsítható B. Tamást, aki beismerő vallomást tett, azonban tettére nem adott indokot, elmondása szerint nem tudja megmagyarázni, mi történt vele. Szavai alapján a férfi gyaloglás közben állt meg a háznál, ahová becsengetett, és miután senki sem jött ki hozzá, átmászott a kerítésen és betörte az ablakokat, majd belopózott a házba. A tolvaj szatyorba szedte az értékes holmikat – laptopot, ékszereket, pénzt –, végül elmenekült a helyszínről.

Az értékes zsákmány egy részét lefoglalták

Eljárás indult ellene

A gödöllői rendőrök a zsákmány egy részét megtalálták és lefoglalták, továbbá B. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, az őrizetbe vétele mellett. A Gödöllői Rendőrkapitányság egyúttal kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: Rendőrségi fotó – Forrás: Police.hu

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Betörés
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Családi ház előtt kapta elő a fegyverét és kezdett lövöldözni: szerelmi bánata miatt benyugtatózta magát a férfi

Gázpisztollyal sétált körbe, majd kezdett el lövöldözni a tettes Érden. Mint kiderült, a f…