Gyógyszerekkel akart végezni a 3 éves kisfiával egy budapesti anya: ezért vetemedett rá a nő a szörnyűségre

Begyógyszerezte a 3 éves kisfiát egy budapesti anya, aki ezt követően antidepresszánsokkal a saját életével is végezni próbált. A kicsi életét a nagymama mentette meg, aki azonnal bevitte egy közeli rendelőbe a gyermeket, akivel feltehetően azért próbált meg végezni a tettes, mert nehéz anyagi helyzetbe került a család.

Begyógyszerezte kisfiát

Ahogyan arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a 25 éves nő 2021. január 5-én, reggel a budapesti lakásában antidepresszáns gyógyszereket adott a hároméves gyermekének azzal a céllal, hogy megölje. Majd ő is bevett egy jelentős mennyiségű gyógyszert.

Kórházba szállították a kisfiút

A gyógyszerek beadását követően a hároméves kisfiú eszméletlenül terült el, a kórházba is eszméletlen állapotban vitték be. Jelenleg a Heim Pálban ápolják a gyermeket.

A nagymama mentette meg unokája életét

A pici nagymamájának köszönheti életét, aki időben rájött lánya tettére. A közeli orvosi rendelőbe rohant. Az orvos hívott mentőt, innen vitték kórházba a kisfiút.

Megjósolhatatlan a gyógyszer hatása

Dr. Funk Sándor addiktológus szerint az antidepresszáns hatása szinte megjósolhatatlan egy gyerek esetében, hiszen ilyen jellegű teszteket – érthető okokból – nem végeznek.

Erdélyből érkeztek Magyarországra

A nő az anyjával és a testvérével több mint egy évtizede települt át Erdélyből Magyarországra. Ismerősei szerint a rajongásig szerette a kisfiát, amióta az csak megszületett, óvó, féltő gondoskodással vette körül, másról szinte nem is lehetett vele beszélni, mint a gyermekéről. Első hallásra senki nem is akarta elhinni, hogy képes volt ilyen iszonyatra.

Labilis volt

„Rendes lány, csak lelkileg valahogy mindig labilis volt. Egy időben sajnos a drogokat is kipróbálta, ami még instabilabbá tette” – mondta a Blikknek az anyuka korábbi osztálytársa.

Szűkösen éltek

„Az anyukájával együtt nevelte a kicsit, mert az apuka nemigen vett részt az életükben. Nemrégiben arra panaszkodott nekem, hogy nincs munkája, így nagyon szűkösen élnek. Talán az egzisztenciális kilátástalanság vezetett oda, hogy végezni akart magával és a picivel. De az sem kizárt, hogy valamilyen szerelmi bánatot nem tudott feldolgozni – tette hozzá az ismerős.

Imádta a kisfiát

A nő a közösségi oldalán is szinte csak a kisfiáról tett ki fényképeket, amelyek egyikén még boldogan díszítik együtt a karácsonyfát. Egy másik képhez pedig bő egy hónappal ezelőtt, ezt írta: „Az az érzés, amikor Anyának hív, az én szívem alatt nőtt, én vérem, amikor ránézek minden nehézség és minden rossz elmúlik…. Olyan érzés, amit nem lehet szavakkal elmondani vagy leírni, milyen jó érzés, mennyi büszkeséggel tölt el, hogy Anya vagyok, és az, hogy ő az én Fiam!”

Súlyosan depressziós lehet az anyuka

 „Ilyenkor a szülő úgy gondolja, annyira úgysem fogja senki szeretni a gyermekét, mint ő, így nincs értelme, hogy az nélküle tovább éljen. Egy ilyen tetthez az elkövetőnek nagyon komoly depresszióval kell küzdenie, vagy valami nem várt és látszólag feldolgozhatatlan tragédiának kell történnie az életében, amiről úgy gondolja, nincs belőle kiút.” – mondta Csehák Hajnalka szakpszichológus a Blikknek.

Őrizetbe vették

A BRFK Életvédelmi Osztálya igazságügyi elmeszakértő bevonásával vizsgálja az emberölési kísérletet. A fiatal nőt a nyomozók őrizetbe vették. Az emberölési kísérlettel megalapozottan gyanúsítható nő beismerte a tettét, hogy a saját hároméves gyermeke életére tört.

Évekre is elítélhetik

A magyar törvények értelmében öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki emberölésre irányuló előkészületet követ el. Az emberölés kísérleti szakaszban marad, amíg a sértett halála be nem következik – írta a Kekvillogo.hu.

Kiemelt kép: illusztráció

Mutass több kapcsolódó cikket
Load More In Elfogás
A hozzászólások nem engedélyezettek.

Nézze meg ezeket

Átengedte a vezetést 6 éves kisfiának: az apuka eközben a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, ítélet született az ügyben

2020 májusában történt a döbbenetes eset, amikor egy férfi átengedte a vezetést a mellette…